FUDBALERKE SRBIJE DOBILE PROTIVNICE: Održan žren za kvalifikacije za EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 16:53

FUDBALERKE SRBIJE DOBILE PROTIVNICE: Održan žren za kvalifikacije za EP

Kvalifikacije počinju u aprilu.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi Dva Divizije B sa selekcijama Škotske, Slovačke i Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Žrebu su prisustvovale i predstavnice FSS, potpredsednica Sandra Sremčević i tim menadžer A reprezentacije Bojana Veselinović.

EP će biti održano od drugog do 27. jula 2025. godine u Švajcarskoj. Na EP 2025. će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16 reprezentacija, a direktan plasman je izborila domaćin, selekcija Švajcarske. Iz FSS podsećaju da će prvi put kvalifikacije za EP biti odigrane po novom sistemu, nalik takmičenju u Ligi nacija.

 - U tri divizije, reprezentacije su podeljene po grupama. Sistem je takav da direktan plasman na EP iz grupne faze kvalifikacija mogu da obezbede samo prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz grupa u Diviziji A. Zatim slede dve faze baraža. U prvoj fazi baraža će se sastati trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa iz Divizije A sa pet prvoplasiranih i tri najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji C -  saopštio je FSS. - Takođe, u prvoj fazi baraža sastaće se prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji B sa dve slabije drugoplasirane i trećeplasiranim reprezentacija iz grupa iz Divizije B. Pobednici prve faze baraža zatim idu međusobno u drugu fazu baraža jedni protiv drugih. Sedam pobednika druge faze baraža izboriće plasman na EP 2025.

Kvalifikacije za EP 2025. počinju u aprilu, a trajaće do jula ove godine. Baraži za EP 2025. počinju krajem oktobra i biće završeni krajem novembra i početkom decembra
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zmajice" saznale protivnike kvalifikacijama za EP

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2024

U sjedištu Evropske fudbalske asocijacije UEFA u Nionu danas je obavljen žrijeb za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene koje će sljedeće godine biti održano u Švajcarskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.