FIBA dodelila Srbiji domaćinstvo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jun.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA dodelila Srbiji domaćinstvo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019!

FIBA je dodelila Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine, odlučeno je na sastanku Borda FIBA. Ovo prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, a prijavljeni gradovi su Beograd, Niš i Zrenjanin.

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael, ali ih je Srbija pobedila.

Srbiju je na sastanku predstavljao predsednik KSS Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednica KSS Ana Joković, generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Srbije Magdalena Kokić.

Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata da organizuje EP za košarkašice 2017, ali je domaćinstvo tada dobila Češka.

Košarkašice Srbije su osvojile zlato na EP 2015, godine, dok su sada na EP u Pragu kao završile takmičenje u osmini finala.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Zrenjanin

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.