Ponovo odloženo lansiranje u svemir kapsule Boinga sa dva Nasina astronauta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 10:48

Ponovo odloženo lansiranje u svemir kapsule Boinga sa dva Nasina astronauta

Ponovo je odložen debitantski let u svemir kapsule Starlajner sa posadom, kompanije Boing, kako bi inženjeri imali više vremena za procenu curenje helijuma u pogonskom sistemu svemirske letelice, saopštila je danas Američka svemirska agencija (NASA).
Lansiranje, koje je ranije bilo planirano za 25. maj, sada je na čekanju, a razmatra se sledeći mogući datum lansiranja, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.
NASA je prvi put otkrila curenje helijuma u servisnom modulu svemirske letelice, 14. maja i tada je saopštila da će odložiti lansiranje od 17. maja do 21. maja, a zatim je lansiranje odloženo za 25. maj.
Posadu Starlajnera čine dva astronauta veterana NASA, Buč Vilmor i Sani Vilijams,...
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo odložen debitantski let u svemir kapsule Boinga

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2024

Ponovo je odložen debitantski let u svemir kapsule Starlajner sa posadom kompanije "Boing".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.