Evropsko prvenstvo kao pik sezone za Stašu Gejo

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2022, 09:23

Evropsko prvenstvo kao pik sezone za Stašu Gejo

Minhen će od 11. do 18. avgusta biti centar sportskog penjanja Starog kontinenta jer je domaćin Evropskog prvenstva na kom će među 200 sportista biti i jedina predstavnica Srbije Nišlijka Staša Gejo. Ona će se nadmetati u disciplinama bolder i lid, a ako ostvari dobre rezultate možda i u kombinaciji ove dve discipline koja će biti i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 26 nacija nadmetaće se u disciplinama bolder, lid (težinsko) i spid (brzinsko penjanje), kao i kombinaciji boldera i lida što je olimpijski format. Posle naporne sezone, putovanja u različite delove sveta i takmičenja na svetskim kupovima, Stašu očekuje važno takmičenje.

Očekivanja su visoka, forma se tempirala za ovaj događaj kao pik sezone, koja je bila prenatrpana u prvom delu godine, s tim i veoma naporna - kaže Staša.

Mihen centar evropskog sportskog penjanja; foto: IFSC, YouTube, screenshot

Evropsko prvenstvo biće održano u gradu gde trenutno studira i živi, pa nema napornih putovanja, privikavanja i razmišljanja o avionima.

Drago mi je što sada ne moram da putujem, jer se takmičenje održava nedaleko od mog mesta stanovanja u Minhenu, pravi luksuz. A s tim je i veći pritisak, naravno. Nastupaću u disciplinama bolder i lid, nakon kojih 8 najboljih u kombinaciji rezultata ulazi u finale kombinacije. U Minhenu će u ženskoj konkurenciji generalno biti okršaj takmičarki iz Slovenije, Austrije, Nemačke, Italije, Francuske i naravno Srbije. Zatim, ne treba zaboraviti takmičarke iz Švajcarske, Izraela, Velike Britanije, Belgije i mnoge druge, koje su u odličnoj formi - dodaje Staša.

Takmičenje počinje u četvrtak, 11. avgusta od 12 sati kvalifikacijama u lidu. Dan kasnije su kvalifikacije u bolderu, a u subotu polufinale i finale lida. Nedelja je rezervisana za polufinalno i finalno nadmetanje u bolderu, a u sredu, 17. avgusta su na programu kombinacije.

Biće to naporna borba 4 dana za redom. Nakon ovog prvenstva, meni slede još dva svetska kupa do kraja sezone, par nacionalnih, ali uglavnom odmor nakon napornog leta i pripreme za 2023. godinu - završava Staša.

Prethodno, ove sezone Staša je učestvovala na četiri svetska kupa u bolderu, a u Švajcarskoj je bila šesta, potom u Seulu četvrta, a u Solt Lejk Sitiju na dva kupa nedostajalo joj je malo da se plasira u finale. Više uspeha ove sezone nije imala ni na kupovima u težinskom penjanju.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Pariz

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.