Evrobasket, dan sedmi: Grčka protiv Poljske izborila osminu finala

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrobasket, dan sedmi: Grčka protiv Poljske izborila osminu finala

Sedmog dana Evropskog prvenstva u košarci, igraju se utakmice u grupama A i B. Slovenija ubedljivo savladala Francusku i neporažena ide u osminu finala. Litvanija bolja od Nemačke, za prvo mesto u Grupi B. Grčka savladala Poljsku i plasirala se u osminu finala šampionata. Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deklasirala Izrael za osminu finala, Finska bolja od Islanda.
21.35 -  U poslednjem meču grupe A Finska je savladala Island 82:79. Finska je takmičenje u grupi završila na drugom mestu sa skorom od četiri pobede i jednog poraza i u osmini finala igraće protiv Italije koja je bila treća u Grupi B. Island sa šampionata Evrope odlazi sa pet poraza.
21.13 - Ukrajina se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je u Tel Avivu pobedila selekciju Izraela sa 88:64 (19:16, 27:12, 25:11, 17:25) u poslednjem kolu Grupe B.

Ukrajina je ovom pobedom overila četvrto mesto u Grupi B i plasman u osminu finala, ali je i eliminisala Gruziju koja je čekala pobedu Izraela za nastavak takmičenja. Izrael je takmičenje završio na poslednjem mestu u grupi sa samo jednom pobedom.
Košarkaši Ukrajine igraće u osmini finala protiv Slovenije.
Vjačeslav Kravcov je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, dok je Ruslan Otvarčenko postigao 13. U poraženom timu najbolji je bio Lior Elijahu sa 12 poena.
18.22 – Italija je savladala Gruziju sa 71:69 čime je obezbedila treće mesto u Grupi B.
Najefikasniji u redovima Italije bio je Marko Belineli sa 15 poena, poen manje postigao je Luiđi Datome, dok je Pjetro Aradori ubacio 12 poena. U selekciji Gruzije najbolji je bio Majkl Dikson sa 29 poena.
Gruzija čeka ishod poslednjeg meča u grupi Izrael – Ukrajina. Ukoliko pobedi Izrael, Gruzija je u osmini finala, ali u slučaju pobede Ukrajinaca, Gruzija završava šampionat. 
18.15Grčka je savladala Poljsku sa 95:77 i tako zauzela četvrto mesto u Grupi A, poslednje koje vodi u osminu finala. 

17.15 – Poluvreme i u Tel Avivu, Italija vodi protiv Gruzije sa 38:30. 
17.12 – Poluvreme u Helsinkiju, Grčka vodi protiv Poljske sa 49:43. 
16.30 – Grčka i Poljska igraju poslednji meč u Grupi A. Pobednik meča će u osminu finala, dok će poražena završiti učešće na šampionatu.
U isto vreme svoj meč, u okviru Grupe A, igraju Italija i Gruzija.
15.35 – Slovenija je ubedljivo savladala Francusku sa 95:78 i u osminu finala će sa prvog mesta u Grupi A, bez poraza na šampionatu.
15.29 – Košarkaši Litvanije savladali su Nemačku sa 89:72 u poslednjem kolu Grupe B i tako u osminu finala idu sa prve pozicije. "Panceri" će završiti na drugom mestu u grupi, bez obzira na ishod meča između Italije i Gruzije.  
15.06 – Nastavlja se furiozna igra Slovenija, koja posle tri četvrtine vodi protiv Francuske sa velikih 77:51.
U Grupi B, pred poslednju četvrtinu, Litvanija vodi protiv Nemačke sa 72:60. 
14.28 – Na poluvremenu, Slovenija ima ubediljivih 52:35 protiv Francuza, dok Litvanija vodi protiv Nemačke sa 47:43.
13.45 – Počeo duel selekcija Slovenije i Francuske u derbiju Grupe A na Evropskom prvenstvu, kao i meč Nemačka – Litavnija u Grupi B.
U istoj grupi koja se igra u Helsinkiju, Grci i Poljaci će u međusobnom duelu odlučiti ko će u narednu rundu kao četvrtoplasirani. Taj meč se igra od 16.30, uz prenos na Drugom programu.

Domaćin Finska, koja igra odlično na turniru, imaće najlakši zadatak do sada, pošto igra protiv autsajdera Islanda od 19.45.
U Grupi B, gde je praktično sve još otvoreno, sastaju se Nemačka i Litvanija (13.45), Italija i Gruzija (16.30) i Izreal i Ukrajina od 19.45 (13.45, RTS 2).
Za reprezentaciju Srbije i ostale učesnike iz grupe D, danas je slobodan dan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.