EP kval: S. Irska - Srbija (20.45h)

Izvor: B92, 01.Sep.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP kval: S. Irska - Srbija (20.45h)

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 igra u Belfastu protiv Severne Irske svoj sedmi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su do sada osvojili samo osam bodova na četvrtom mestu, ali su i dalje u igri za mesto u baražu. Ispred su upravo Irci sa jednim više, i Slovenija sa 11 iz sedam duela.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon pred duel u Belfastu epitet favorita prepustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je domaćinima, koje je naš tim u Beogradu dobio sa 2:1.

"Očekuje nas interesantna, ali i veoma teška utakmica, pred punim tribinama, bučnom irskom publikom i prvi zadatak tokom priprema bio je da igrače upozorim na to i sugerišem da učine sve kako bi se izolovali od pritiska domaće publike”, rekao je selektor Petrović, "Imamo iskusne igrače, igraju u velikim evropskim klubovima. Čak su i u reprezentaciji, od poslednjih deset utakmica, uključujući i ovu u Belfastu, čak devet igrali smo na strani, tako da ne očekujem da nas poremeti faktor gostujućeg terena”.

O optimizmu koji vlada u redovima našeg rivala, a koji se mogao primetiti u novinskim tekstovima po dolasku u Belfast, selektor Petrović je rekao:

"Naši domaćini imaju pravo da budu optimisti i ja im prepuštam ulogu favorita u ovoj situaciji s obzirom da su trenutno ispred nas na tabeli naše kvalifikacione grupe”.

Petrović je na pitanje o beogradskoj utakmici naše reprezentacije i Severne Irske rekao da su ga najviše iznenadili njegovi izabranici.

"Tada su me više iznenadili moji igrači. Nisu počeli meč kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Siguran sam da je razlog za to bio u činjenici da smo igrali bez publike i da je ekipa počela meč bez uobičajenog žara koji podgreju navijači. U svakom slučaju, irska reprezentacija ne može da nas iznenadi, svesni smo svih njihovih mana i vrlina”, istakao je Petrović.

Selektor je naglasio da je jako zadovoljan odnosom koji igrači imaju prema obavezama u ovom trenutku.

"To je bio najbolji mogući odgovor na ekipe na hendikep koji smo imali zbog izostanka Vidića, Krasića i Žigića”, rekao je Petrović, "Selekcija Severne Irske, kao i svaka ekipa sa Ostrva, zaslužuje naš maksimalan respekt. Analizirali smo njihove dve utakmice koje su u kvalifikacijama odigrali kao domaćini. I protiv Italije, i protiv Slovenije, remizirali su bez golova, ali nisu bili inferironi. Verujem da smo sposobni da ostvarimo cilj”.

U okviru Grupe C, u petak igraju još i Slovenija – Estonija, odnosno Farska Ostrva – Italija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pižon: Neka Irci budu favoriti (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 01.Sep.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak u Belfastu nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Rival će biti Severna Irska, a utakmicu koja će početi u 20:45 najavio je selektor našeg nacionalnog tima, Vladimir Petrović Pižon.

Nastavak na Sportal.rs...

Pižon: Severna Irska je favorit u Belfastu!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 časova igra protiv Severne Irske u Belfastu, možda i odlučujući meč za odlazak na Evropsko prvenstvo...Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon pred taj duel epitet favorita prepustio je domaćinima, koje je naš tim na svom terenu dobio sa 2:1...“Očekuje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vaterpolisti u četvrtfinalu SP

Izvor: B92, 01.Sep.2011

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se igra u grčkom Volosu...Naši vaterpolisti u borbi za plasman među osam najboljih ekipa na svetu slavili su protiv Francuske sa 8:3...U četvrtfinalu, srpski juniori će odmeriti snage sa Hrvatskom, koja...

Nastavak na B92...

Pižon: Neka Irci budu favoriti (VIDEO)

Izvor: Utakmica.rs, 02.Sep.2011, 02:43

Sportal.rs: Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak u Belfastu nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Rival će biti Severna Irska, a utakmicu koja će početi u 20:45 najavio je ..

Nastavak na Utakmica.rs...

Srbija večeras protiv Severne Irske u kvalifikacijama za EP

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2011

Fudbaleri Srbije večeras u Belfastu igraju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Severni Irci: “Orlovi” nam duguju tri boda

Izvor: Blic, 02.Sep.2011

Fudbalske reprezentacije Severne Irske i Srbije sastaju se u petak od 20 časova i 45 minuta po srednjeevropskom vremenu u Belfastu u okviru kvalifikacija za EURO2012, a u taboru domaćeg tima, koji je poražen u Beogradu sa 2:1, priželjkuju revanš...To svedoče i reči iskusnog, 31-godišnjeg veznog...

Nastavak na Blic...

Fudbaleri večeras sa Severnom Irskom

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20:45 igra u Belfastu protiv Severne Irske svoj sedmi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nastavak na Radio 021...

EP U21: 'Orlići' startovali pobedom

Izvor: B92, 02.Sep.2011

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Izraelu 2013. godine...Ekipa Aleksandra Jankovića je u Novom Sadu na stadionu 'Karađorđe' pobedila Severnu Irsku sa 1:0...Jedini gol na utakmici postigao je Luka Milivojević u 17. minutu. Već u utorak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.