Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP ZA DAME (U17): Srbija ‘petardom’ po domaćinu

U prvom kolu A grupe na Evropskom prvenstvu u Minsku ženska kadetska reprezentacija Srbije savladala je domaćina Belorusiju sa 5:1 (2:0).

Na stadionu Traktor, po prijatnom vremenu za igru, pred oko 2.500 gledalaca, utakmicu je sudila Elena Antoni iz Grčke.
Strelci su bile: Alegra Poljak u 7, Jovana Agbaba u 30, Miljana Ivanović 38, Tijana Filipović u 57. i Teodora Burkert u 80. minutu za >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Srbiju, a Žitko u 68. minutu za Belorusiju.
U drugoj utakmici naše grupe Engleska je savladala Norvešku sa 3:2. U B grupi postignuti su sledeći rezultati: Italija – Češka 0:0, Nemačka – Španija 2:2. Narednu utakmicu Srbija igra 7. maja protiv Norveške. Titulu prvaka Evrope brane kadetkinje Španije, koje su trijumfovale prošle godine.
Belorusija: Vinograd, Šilinok, Kijanka, Koneva, Savko, Kubišnaja (od 62. min Benkević), Belobrovina, Žitko (od 80. min Pismenkova), Miranović (od 49. min Šlapakova), Olkovik, Lodiga.
EP ZA KADETKINJE: Devojke otputovale u Minsk da obraduju naciju
Srbija: Đapić, Burkert, Mostarac, Miladinović, Frajtović (od 66. min Vučković, Trbojević (od 38. min Sara Savanović), Kardović, Agbaba, Filipović, Ivanović, Poljak. Kapiten: Alegra Poljak, selektor: Suzana Stanojević.
Kadetkinje Srbije uspešno su startovale na prvenstvu Evrope u Belorusiji. Naše reprezentativke su celu utakmicu odigrale u snažnom ritmu, sa mnogo trčanja i dobrih akcija. Zahvaljujući takvom pristupu domaće igračice nisu imale mnogo šansi protiv raspoloženih gošći iz Srbije.
PRILIKA ZA PROVERU: Reprezentacija na prestižnom turniru
Rano vođstvo Srbije, koje je došlo preko raspoloženog kapitena Alegre Poljak, samo je dala krila našim mladim igračicama da do kraja izdrže tempo, koji su same nametnule od prvog minuta.
Naredne utakmice protiv Norveške i Engleske pokazaće da li su mlade Srpkinje u stanju da osvoje jedno od dva prva mesta u grupi, jer to donosi plasman u polufinale.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

DEVOJČICE GAZE: “Petarda” Beloruskinjama na EP

Izvor: HotSport.rs, 05.Maj.2016, 09:11

Reprezentativke Srbije pobedom otvorile nastup na fudbalskom prvenstvu Evrope za selekcije do 17 godina. Domaćin Belorusija potučen sa 5:1.. . Na stadionu Traktor, po prijatnom vremenu za igru, pred oko 2.500 gledalaca, utakmicu je sudila Elena Antoni iz Grčke.. Strelci su bile: Alegra Poljak u 7,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.