EP U STRELJAŠTVU Vukašinović peta u trostavu uz državni rekord

Izvor: 011vodič.com, 21.Sep.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP U STRELJAŠTVU Vukašinović peta u trostavu uz državni rekord

Reprezentativci Srbije u streljaštvu su na lep način završili učešće na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji. Poslednjeg dana programa u olimpijskim disciplinama dve naše takmičarke su stigle do finala. Sanja Vukašinović je zauzela peto, a Andrea Arsović osmo mesto u gađanju MK puškom u trostavu, prenosi Streljački savez Srbije.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Vukašinovićeva je u kvalifikacijama oborila državni rekord. Nažalost, medalje su ovaj put zamalo izmakle srpskim predstavnicama, kao i olimpijska kvota koju je jurila Andrea Arsović (Vukašinovićeva je ranije izvadila vizu za Tokio). Sem Vukašinovićeve i Arsovićeve, ove subote su na vatrenu liniju izašle još tri naše dame. Ivana Anđušić Maksimović je zauzela 64. mesto u trostavu, u kome je ekipa Srbije, sa njom i dve finalistkinje, zauzela sedmo mesto sa 3.506 krugova, čak 25 više od dosadašnjeg nacionalnog rekorda sa Svetskog prvenstva u Čangvonu 2018.
U gađanju malokalibarskim pištoljem Zorana Arunović je zauzela 16, a Jasmina Milovanović 17. mesto i ostale pred vratima finala.
Vukašinovićeva i Arsovićeva su odlično odradile kvalifikacije trostava. Sanja je skupila je 1.184 kruga, pet više od dosadašnjeg državnog rekorda kvalifikacija Andree Arsović, a samo jedan manje od svetskog rekorda Norvežanke Dženi Stene!
Vukašinovićeva je u finale ušla sa drugog mesta, jer 1.184 kruga je, ali uz više unutrašnjih centara pogodila i reprezentativka Švajcarske Nina Kirsten. Andrea Arsović je završila kvalifikacije kao sedma sa 1.177 krugova. Ka dobrom rezultatu povukla ju je odlična završnica u stojećem stavu.
Za dve olimpijske kvote borile su se Arsovićeva, Dankinja Nilsen i Beloruskinja Martinova, koja je kvalifikacije završila na šestom mestu.
U finalu su i Arsovićeva i Vukašinovićeva solidno počele. Posle prvih 15 metaka (klečeći stav), Sanja je bila četvrta, a Andrea peta. Rivalke Arsovićeve za kvotu, Martinova i Nilsenova su se nalazile na prvom, odnosno osmom mestu.
U drugoj fazi finala (15 metaka ležeći stav), Arsovićeva je popustila, pala na poslednju poziciju, dok je Vukašinovićeva bila i dalje u trci na medalju, na četvrtom mestu. Ispadanje u finalu počinje od 10. metka stojećim stavom. Sanja je posle serije od prvih pet hitaca stojećim stavom čuvala četvrto mesto, a Arsovićeva se izjednačila na šestoj poziciji sa rivalkom za olimpijsku vizu, Nilsenovom. Beloruskinja Martinova je bila daleko ispred.
U poslednjih pet hitaca Andrea je izgubila borbu sa Nilsenovom, ispala kao osmoplasirana, a Vukašinovićeva je takmičenje završila na petom mestu. Veliki uspeh dve naše takmičarke ostao je bez satisfakcije u vidu medalje ili kvote.
Obe srpske predstavnice u gađanju MK sport pištoljem su postigle identičan rezultat- 578 krugova. Zorani Arunović je pripalo 16, a Jasmini Milovanović 17. mesto. Arunovićeva je bolje plasirana, zbog jednog unutrašnjeg centra više. Obe su bile svega dva kruga daleko od plasmana u finale.


The post EP U STRELJAŠTVU Vukašinović peta u trostavu uz državni rekord appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

BEZ MEDALJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Srpskim strelcima nedostajalo zrno sreće u Bolonji

Izvor: Kurir, 22.Sep.2019, 08:46

Strelci Srbije su učešće na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji završili bez medalje, ali Italiju ne napuštaju pognutih glava. Žestoko su se borili, postigli kvalitetne rezultate i ostvarili nekoliko vrlo visokih plasmana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.