EP: Srbija ubedljiva protiv Italije, sa Rusijom u petak za finale

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija ubedljiva protiv Italije, sa Rusijom u petak za finale

U poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva u košarci koje se održava u Istanbulu, Srbija je savladala Italiju rezultatom 83:67 (44:33).

U borbi za finale Srbija će igrati u petak od 20:30h protiv Rusije koja je u drugom četvrtfinalu savladala Grčku 74:69.

Naši košarkaši su protiv Italije počeli stegnuto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvi koš ubacili su tek posle četiri i po minuta igre, a do prvog vođstva došli su tek posle sedam minuta. U izjednačenoj igri uspeli su da prvu četvrtinu dobiju sa poenom viška, ali su u drugoj odigrali odlično i iskoristili prednost pod koševima pa su na poluvreme otišli sa 11 razlike.

U tom delu igre odnos u skokovima je bio 22-7, a interesantno je da je šut Srbije sa slobodnih bacanja bio neverovatnih 16 od 16.

U nastavku je bilo dosta oscilacija u igri i puno grešaka u napadu, ali Italijani nisu to uspeli da iskoriste pa se u poslednju deonicu ušlo sa prednošću koja je bila i na poluvremenu.

U četvrtoj četvrtini ponovo mučenje izabranika Aleksandra Đorđevića u napadu, ali je Kuzmić često izvlačio situaciju pod koševima, a potom je proradio i Bogdanović. S druge strane, Italijani su pokušali da s niskom postavom smanje prednost šutevima za tri poena, ali im to nikako nije polazilo za rukom.

U skokovima smo bili dominantni 44-19, ali očajni u šutu za tri poena 3-17. U ekipi Srbije najprecizniji je ponovo bio Bogdanović sa 22 poena, Mačvan je ubacio 13, Lučić 11, Marjanović 10, a Kuzmić 9 poena.

Srbija će u petak po drugi put igrati protiv Rusije na ovom turniru. U prvom duelu u grupi trijumfovali su Rusi rezultatom 75:72.

Drugi polufinalni par je Španija - Slovenija, a taj meč na programu je u četvrtak od 20:30h.

Autor: S. Krajnović

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.