EP: Letonija deklasirala Belgiju

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Letonija deklasirala Belgiju

Košarkaška reprezentacija Letonije ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u okviru grupe D ubedljivo slavila protiv Belgije sa 92:64.

Utakmica je bila u egalu u prvih deset minuta, Belgijanci su pretili, a čak su imali i poen prednosti posle prve četvrtine.

Međutim, selekcija Letonije se potom probudila, dobila je drugu četvrtinu sa 23:8 i preuzela kontrolu nad rezultatom. Belgijanci se, ipak, nisu predavali, u trećem periodu su nagovestili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi mogli da dođu do preokreta, ali je sve bilo jasno posle samo nekoliko minuta poslednje četvrtine. Letonci su tada iz minuta u minut povećavali prednost i na kraju su ostvarili ubedljiv trijumf.

Najbolji u trijumfu Letonije bili su Janis Tima i Kristaps Portizngis sa po 27 poena. Tima je imao i sedam skokova, a Porzingis jedan manje.

Kod Belgijanaca, najzapaženiji je bio Aleks Ervel sa 12 poena.

Letoncima i Belgijanci sada imaju po pobedu i poraz u Istanbulu. U narednom kolu, u ponedeljak, Letonija igra sa Velikom Britanijom, dok će rival Belgije biti Rusija.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.