Ovako je slađe! BB-30, dabl-dabl Mačvan i svevideći Jović precrtali Letoniju

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je slađe! BB-30, dabl-dabl Mačvan i svevideći Jović precrtali Letoniju

Letonija se držala 39 minuta, ali je Srbija na kraju odnela veliku pobedu - 92:82

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Teško, pakleno teško! Ali, na kraju samo se pobeda računa. Košarkaška reprezentacija Srbije prevalila je preko leđa veliki teret i slavila u napetom okršaju protiv Letonije rezultatom 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22).

Recka jeste upisana, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića morali da ostave >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i poslednju kap znoja na parketu Ulker Arene. Baš kao što se i očekivalo Letonija je pružila strašno jak otpor i skupo prodala kožu aktuelnom svetskom i olimpijskom vicešampionu.

Niko nije ni očekivao da će se Letonija pokloniti pred aktuelnog svetskog i olimpijskog vicešampiona i prepusti mu trijumf bez žustre, muške bitke. Možda je i bolje ovako. Jer, strašni letonski šuteri naterali su srpske košarkaše da odmah shvate da put do medalje neće biti nimalo lak, što im je i podiglo nivo borbene gotovosti.

Teže od ovoga nije moglo, ali Srbija je najveću i najtežu prepreku u grupnoj fazi ostavila iza sebe. Uspešno! Što je, na kraju, i najbitnije.

Detalji koji su, zapravo, prelomili utakmicu u korist Srbije jesu dve strašno dobre i važne odbrane na ulazu u 38. minut utakmice, iz kojih je prvo Stefan Jović rešio akciju uz dodatno slobodno bacanje, da bi Marko Gudurić u sledećem napadu ukrao loptu Davisu Bertansu, završio akciju i tako Srbiji doneo ogromnih pet poena viška! Na kraju se ispostavilo i nedostižnih.

Kakav je meč odigrao Bogdan Bogdanović! Bilo je jasno da će u izostanku čak sedmorice igrača iz prošlogodišnjeg sastava najveća odgovornost pasti na njega, a on je već u prvoj utakmici postavio strašno visoke standarde - 30 poena (9/17 iz igre), četiri asistencije i tri skoka! Kao druga strana jastuka bio je hladan novopečeni as Sakramenta tokom celog toka utakmice i pokazao koliko zapravo može, bez obzira što ga letonski strelci nisu štedeli. Fantastičnu rolu imao je i kapiten Milan Mačvan svojim prvim dabl-dablom na šampionatu (14 poena, 10 skokova). Bio je Mačvan, zapravo, spona između spoljašnje i unutrašnje linije zbog čega je, uostalom, i dobio ogromno poverenje selektora i kapitensku traku.

USKORO OPŠIRNIJE...

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROBASKET: Srbija nije blistala, ali bolja od Letonije!

Izvor: HotSport.rs, 01.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela Evropsko prvenstvo u grupi D koja se igra u Istanbulu. Naš tim bio je bolji od Letonije rezultatom 92:82.. Početak utakmice protiv Letonije i manjak od 12 poena sredinom prvog perioda (22:10) propisno je zabrinuo ljubitelje košarke u Srbiji,...

Nastavak na HotSport.rs...

Đorđević nema dilemu: Najbolji osećaj otkako sam preuzeo tim!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2017

"Izuzetno sam ponosan na svoje igrače"..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)..Nije bilo nimalo lako, ali pobeda je - pobeda! Srbija je slavila u borbi nerava protiv Letonije i napravila veliki korak napred ka osvajanju prvog mesta u grupnoj fazi Evrobasketa! ..Mada je Evropsko prvenstvo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.