Dve evropske titule za dve mlade niške tekvondoistkinje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2020, 09:25

Dve evropske titule za dve mlade niške tekvondoistkinje

Na osmom Evropskom klupskom prvenstvu u Zagrebu, gde je učestvalo oko 800 takmičara iz 150 klubova iz 42 države, 12-godišnja Maša Nešić i 14-godišnja Petra Tasić, članice Tekvondo kluba Asteriks iz Niša, osvojile su zlatne medalje čime su ostvarile veliki uspeh. Pored njih dve, članovi ovog kluba u Niš su doneli još četiri bronzane medalje.

Šest medalja stiglo u Niš; foto: Tekvondo klub Asteriks

Prvakinje Evrope postale su Maša Nešić koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bila najbolja u konkurenciji kadeta do 33 kg i Petra Tasić koja je osvojila šampionsku titulu u kategoriji kadeta do 41 kg.

Petra je u finalu bila bolja od Hrvatice rezultatom 4:3 i to preokretom u poslednjim sekundama meča, dok je finalnu borbu Maša dobila rezultatom 5:2 protiv takmičarke iz Estonije.

Njih dve su bile sjajne tokom celog turnira, jednostavno takav profesionalizam i smirenost u ključnim trenucima je nešto na čemu mogu pozavideti i mnogo stariji takmičari od Petre i Maše. Fenomenalan osećaj u veoma smo srećni zbog njih,zaslužile su da se nađu na krovu Evrope - rekao je Vladan Nikodijević, trener Asteriksa.

Pored Maše i Petre, medalje za niški klub i to bronzane osvojili su Iva Petrović (kadeti, do 59 kg), koja je ostala prva na svetskoj rang-listi, zatim Tina Ninić (mlađi kadeti, do 36 kg), kao i juniori Katarina Uzunović (do 49 kg) i Mitar Maklenović (preko 78 kg).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nišlijke evropske prvakinje u tekvondou

Izvor: RadioCity.rs, 27.Nov.2020, 05:59

Maša Nešić (14) bila je najbolja u konkurenciji kadeta do 33kg i Petra Tasić (13) u kategoriji do 41.kg. Petra je u finalu bila bolja od devojčice iz Hrvatske sa rezultatom  4ꓽ3 i to preokretom u odlučujućim sekundama meča, dok je Maša u finalu pobedila takmičarku iz Estonije i meč završila...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.