Đorđević: Hvala Banjaluci!

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Hvala Banjaluci!

30.08.2015. - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle pobede nad Slovenijom u prijateljskoj utakmici zahvalio se publici u Banjaluci na sjajnoj atmosferi i poručio da je ta podrška opustila njegov tim.

Srbija je u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva u hali "Borik" u Banjaluci savladala selekciju Slovenije 95:88 posle produžetka.

"Želeo bih da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se u ime igrača, stručnog štaba i mene lično, zahvalim publici u Banjaluci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek bi trebalo da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom", rekao je Đorđević za sajt KSS.



Pre svega želim da se zahvalim predivnoj publici, jer to su emocije koje čovek kada doživi ne može da ih opiše i jednostavno smo svi zajedno beskrajno zahvalni. Ovo je nešto što se doživljava jednom u životu, nama ovo zaista mnogo znači i verujem da će i nama i vama ova utakmica ostati u sećanju za ceo život. Možda je to razlog nešto lošijeg starta, ne bih voleo da je tako jer uvek je lepo igrati pred svojom publikom, a ovo je apsolutno bila naša publika koja nas je nosila do pobede.



On je poručio da je slovenačka reprezentacija je odlično pripremila utakmicu i izvukla pouke posle poraza od Srbije u Ljubljani pre samo dva dana.




You need to install the Flash plugin - http://www.webestools.com/

"Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet 'malih' igrača. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku".

Selektor Srbije nije bio zadovoljan što su njegovi izabranici promašili čak 17 slobodnih bacanja.

"To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka", zaključio je Đorđević.

 

Izvor: RTS, foto: Marko Todorović    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.