Đorđević: Odluka za dva-tri dana

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Odluka za dva-tri dana

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević još nije odlučio kojih će 12 košarkaša nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Nećemo još odlučiti kojih 12 će ići na Evropsko prvenstva, nastavljamo sa radom u Beogradu. Svi koji su tu su zaslužili da budu među 12 i nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana ćemo odlučiti ko ide na šampionat", rekao je Đorđević novinarima u Banjaluci.

Đorđević je rekao da je zadovoljan nekim aspektima igre u pobedi nad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slovenijom 95:88, ali ne i svim.

“Slovenačka reprezentacija je odlično pripremila utakmicu, izvukavši pouke iz meča koji smo igrali pre dva dana u Ljubljani. Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet ‘malih’ igrača, sa Balažićem kao jedinim visokim“, počeo je analizu Đorđević.

“Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku. Ono što nije dobro jeste podatak da smo promašili čak 17 slobodnih bacanja. To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka“, dodao je selektor posle trijumfa u poslednjoj pripremi pred Evrobasket.

Utakmica je odigrana u Banjaluci pred punom dvoranom Borik.

“Želim da se u ime igrača, stručnog štaba i mene zahvalim publici u Banja Luci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe jer za igrača uvek treba da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom“.

Đorđević će po povratku u Beograd saopštiti imena još dvojice igrača koji neće putovati na EP, na kojem Srbija takmičenje počinje petog septembra duelom sa Španijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dve stvari muče Đorđevića posle meča u "Boriku"

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2015

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević imao je šta da zameri svojim izabranicima nakon poslednje pobede koje su ostvarili u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo...Nedelju dana uoči početka Evropskog prvenstva za košarkaše reprezentacija Srbije odigrala je poslednju kontrolnu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.