Đilas razgovarao sa Pekovićem: Moralo je ovako

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas razgovarao sa Pekovićem: "Moralo je ovako"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas u sredu je govorio o nekorektnim merama FIBA koje su srpsku kuću košarke dovele u poziciju da Partizanu preti suspenzijom ukoliko ne odustane od Evrokupa.

Gostujući u emisiji "OKO" na nacionalnoj televiziji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas osvrnuo se na sve ono što se dogodilo u prethodnih nekoliko dana, odnosno nakon odluke FIBA Evropa da suspenduje 14 reprezentacija sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropskog prvenstva.

"Obile su nam se o glavu pretnje FIBA. Stigao je dopis da je 14 zemalja izbačeno, suspendovano sa Evrobasketa. FIBA Evropa je tražila od FIBA sveta da to važi i za kvalifikacije za Olimpijske igre i same Igre, sastanak Borda FIBA je u petak" rekao je Đilas.

Predsednik KS Srbije tvrdi da ga u datom momentu ne brine suspenzija sa Eurobasketa već to što nam "nad glavom stoji mač", odnosno oduzimanje domaćinstva kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

"Nad glavom nam stoje kvalifikacije za Rio i Igre. Mislim da smo na dobrom putu da nam ne oduzmu organizaciju turnira" istakao je Đilas, ali se ogradio i najavio ostavku ako se desi suprotno.

"Ako se dogodi da nas izbace sa Evropskog prvenstva i Srbiji oduzmu kvalifikacije za Olimpijske igre, podneću ostavku na mesto predsednika KSS. Kakav bih to predsednik bio ako bih to dozvolio" poručio je Dragan Đilas.

Košarkaški savez Srbije je najavio suspenziju za klubove koji budu igrali u Evrokupu, čime je napravljen neophodan korak kako nam FIBA ne bi izrekla nove sankcije.

"Naša odluka nije protiv Partizana, to je prepisano od FIBA, jer smo morali da učinimo. Pričao sam sa Pekovićem i ljudima iz Partizana, interes kluba je da igra Evrokup u procesu ponovnog jačanja, jer bi hteli da ponovo da igraju Evroligu za nekoliko godina" ističe Đilas.

Upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan NIS zasedaće u četvrtak kada bi trebalo da dobijemo odgovor na pitanje u kom će takmičenju crno-beli igrati naredne sezone, a samim tim hoće li reprezentacija trpeti nove sankcije.

"Voleo bih da Partizan kaže da će igrati FIBA takmičenje, ali mi ne možemo nikoga da teramo. Pokazali smo veliko razumevanje i mi iz KSS, kao i oni iz Partizana, jer reprezentacija mora da ide na Olimpijske igre" zaključio je prvi čovek KS Srbije.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bertomeu: FIBA brutalna, savezi su nevine žrtve

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 12:01

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu kaže da je FIBA preterano reagovala kada je suspendovala 14 reprezentacija sa Evropskog prvensrva 2017...Ovo što se trenutno dešava nije moja krivica. Situacija je do pre samo 15 dana bila drugačija, sada je FIBA shvatila da ni Evrokup neće pridobiti (tj. da klubovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.