Đerić i Slavnić osvojili bronzu

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đerić i Slavnić osvojili bronzu

Srpski dubl skul ostvario je cilj na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, održanom u Belorusiji.

Foto: Guliver/Getty Images/Al Bello

Igor Đerić i Dušan Slavnić osvojili su bronzanu medalju, pošto su u finalnoj trci zaostali 4,42 sekunde za pobedničkim čamcem, u kome su bili reprezentativci Grčke Touskos i Stergiakas.

Naš dubl skul je posle prvih 500 metara bio drugi, sa manje od sekunde zaostatka za čamcem Poljske, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na kraju zauzeo drugo mesto.

Polovinom trke su i jedne i druge prestigli Grci, a srpski veslači su nakon toga sigurno držali treću poziciju, nadmašivši četvrtoplasirane Estonce za više od šest sekundi.

"S obzirom na veoma jaku konkurenciju i na vrlo kratko vreme za uveslavanje ekipe, koja nije nikada sedela zajedno u ovom sastavu, moramo biti zadovoljni rezultatom u Brestu. Ostvarili smo cilj, a to je bilo da stignemo do evropskog postolja", izjavio je trener Aleksandar Ivković, kome je ovo 16. odličje u karijeri na najvećim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.