Dešan: Teška pobeda? Ni drugi baš ne dominiraju...

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dešan: Teška pobeda? Ni drugi baš ne dominiraju...

Posle pobede nad Albanijom 2:0, selektor Francuske Didije Dešan kaže da je najbitnije da je njegov tim izborio plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Francuska je zabeležila drugi trijumf, posle Rumunije (2:1), i prva obezbedila mesto među 16 najboljih na Starom kontinentu.

"Prvi cilj je ispunjen. Imali smo veliku inicijativu u drugom poluvremenu, ali nam je nedostajao rani gol. Borili smo se do kraja i na kraju smo nagrađeni za to. Teško smo došli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do pobede, ali ni ostale reprezentacije nisu dominantne na ovom šampionatu", rekao je Dešan i dodao:

“Albanija je igrala sa mnogo srca i duga. Dobro su se branili i napadali iz kontri. To što je Pogba bio na klupi taktička je odluka, kao i Grizman, ali često igrači s klupe donose prevagu, mada oni nisu bili srećni što su na klupi“.

Dimitri Paje svojim drugim golom istakao je ranu kandidaturu za prvog strelca EP.

“Postao je konstantniji, a uvek je bio vešt i igrao sam mnogo samopouzdanja. Uvek je spreman za izazov u situacijaima jedan na jedan“, kaže selektor 'Trikolora'.

Prvi gol u 90. minutu postigao je Antoan Grizman.

"Znao sam da će biti teško, ali smo u drugom poluvremenu pokazali kakav smo tim. Bili smo nervozni i pod nabojem, ali smo na kraju uspeli", rekao je Grizman.

Francuska naredni meč igra sa Švajcarskom, dok se Rumunija sastaje sa Albanijom.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.