Dešan objasnio zašto su Pogba i Grizman počeli na klupi: Kad sam video s kim igraju Albanci morao sam da ih sklonim

Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dešan objasnio zašto su Pogba i Grizman počeli na klupi: Kad sam video s kim igraju Albanci morao sam da ih sklonim

„Ni druge reprezentacije ne dominiraju na turniru“, smatra selektor Francuske

Selektor Francuske Didije Dešan, posle pobede nad Albanijom (2:0), izjavio je da je najbitnije da je njegov tim izborio plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, uprkos slaboj partiji.

Francuska je zabeležila drugi trijumf, posle Rumunije (2:1), i prva obezbedila mesto među 16 najboljih na Starom kontinentu.

Prvi cilj je ispunjen. Imali smo veliku inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u drugom poluvremenu, ali nam je nedostajao rani gol. Borili smo se do kraja i na kraju smo nagrađeni za to. Teško smo došli do pobede, ali ni ostale reprezentacije nisu dominantne na ovom šampionatu“, rekao je Dešan posle utakmice.

Strateg Triokolora povuka je pred početak meča, za mnoge neočekivan, potez u vidu selidbe prvih zvezda tima, Pola Pogbe i Antoana Grizmana na klupu, što je značilo i promenu formacije sa 4-3-3 na 4-2-3-1.

Izostavljanje Pogbe iz startnih 11 bila je taktička odluka sazrela u onom trenutku kad smo videli u kojoj će formaciji igrati Albanija. Protivnik je odlučio da se brani i igra na kontre. U takvom sistemu nama su potrebne dve radilice na sredini terena (Kante i Matuidi, op. au). A Pogba ima drugačije kvalitete. Naravno, ni Pol ni Grizman nisu srećni što su počeli kao rezerve. Antoan je igrao sat vremena u prvoj utakmici, a ja sam znao da kad uđe može da nam donese kvalitet više. Albanici su napunili sredini terena, zato sam ubacio igrače koji mogu da ih napadaju po bokovima“, dodao je Didije Dešan.

Strelci protiv Albanije Antoan Grizman i Dimitri Paje složili su se da je rezultat najvažniji iz duela na stadionu Velodrom.

Znao sam da će biti teško, ali smo u drugom poluvremenu pokazali kakav smo tim. Bili smo nervozni i pod nabojem, ali smo na kraju uspeli“, rekao je Grizman.

Francuska naredni meč igra sa Švajcarskom, dok se Rumunija sastaje sa Albanijom.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Domaćinska igra živaca

Izvor: Danas, 17.Jun.2016, 04:01

Reprezentacija Francuske je prva izborila vizu za osminu finala Evropskog prvenstva. Da se tako nešto moglo naslutiti znalo se još decembra prošle godine kada je obavljen žreb za grupnu fazu kontinentalnog šampionata. Tada su domaćini zadovoljno trljali ruke videvši da će u uvodnoj nedelji takmičenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.