Crna Gora izborila finale sa Srbijom

Izvor: RTS, 21.Jan.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora izborila finale sa Srbijom

U finalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste u Beogradu sastaće se Srbija i Crna Gora. Reprezentacija Crne Gore savladala je u drugom polufinalu Mađarsku sa 8:5, i tako izborila plasman u finale i rezervisala kartu za Rio. "Delfini" su do finala stigli ubedljivom pobedom nad Grčkom 13:7. Meč za titulu i zlato igraće se u subotu od 17.45 uz direktan prenos na našem Prvom programu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Crna Gora je ovom pobedom obezbedila i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Selekciju Crne Gore do pobede su predovdili Aleksandar Ivović i Nikola Janović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Draško Braguljan, Darko Braguljan, Mlađan Janović i Nikola Vukčević. U reprezentaciji Mađarske istakli su se Peter Manhrec i Deneš Varga.
Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi pred oko 6.000 gledalaca u Beogradskoj areni. Publika je imala priliku da gleda veoma neizvestan meč sa mnogo atraktivnih poteza.
Prva deonica donela je izjednačenu borbu u bazenu i nekoliko vrhunskih odbrana golmana obe selekcije.
Mađarska je povela u posle skoro pet minuta igre, ali je Crna Gora veoma brzo preko Nikole Janovića stigla do izjednačenja.
Ipak, Mađarska je već u narednom napadu iznudila peterac, a siguran izvođač bio je Deneš Varga. Crna Gora je u poslednjem minutu prve četvrtine ponovo izjednačila, a ovaj put strelac je bio Mlađan Janović.
Reprezentacije Mađarske i Crne Gore su i na početku druge četvrtine igrale veoma dobro u odbranama, pa je prvi gol viđen tek na isteku četvrtog minuta. Kapiten Crne Gore Nikola Janović je posle kontre savladao Viktora Nađa i po prvi put doveo svoju reprezentaciju do prednosti.
Nije dugo potrajala prednost Crne Gore, pošto je u narednom napadu na drugoj strani Mađarska iskoristila igrača više u bazenu, a Kristijan Manhrec je savlao Miloša Šćepanovića.

Crna Gora je u završnici druge i na početku treće četvrtine postigla dva vezana pogotka, pa je tako po prvi put na utakmici imala dva gola prednosti. Mađarska je sredinom treće deonice ponovo s igračem više u bazenu postigla gol, a ponovo je precizan bio Mahrec. Na isteku sedmog minuta Deneš Varga je skrivio peterac, ali Mlađan Janović nije uspeo da savlada Nađa i dovede Crnu Goru blizu plasmana u finale.
Mađarska je iskoristila promašaj Janovića, pa je već u prvom napadu na početku poslednje deonice Norbert Hošnjanski doneo izjednačenje i nagovestio neizvesnu završnicu susreta.
Pet minuta pre kraja susreta Aleksandar Ivović je na oko dva metara od gola Nađa iskoristio sjajno dodvanje Draška Braguljana sa skoro sredine igrališta i doveo Crnu Goru do prednosti. Mađarska potom nije iskoristila tri napada da dođe do izjednačenja - dvaput je udarce s distance odbranio Šćepanović, a i Manhrec je prilikom loba pogodio prečku.
Sve nedoumice oko pobednika drugog polufinalnog duela razrešili su u poslednja dva minuta Nikola Vukčević i Aleksandar Ivović.
Crna Gora će se u finalu Evropskog prvenstva u subotu od 17.45 u Beogradskoj areni sastati sa Srbijom, koja je u sredu u prvom polufinalu savladala Grčku sa 13:7. Prenos meča možete pratiti na našem Prvom programu.
Ovako je protekao meč u Areni:
21.24 - Crna Gora - Mađarska 8:5 - Kraj meča, Crna Gora je u finalu EP  u kojem će se za zlato boriti sa Srbijom.  
21.19 - Dva minuta pre kraja Crna Gora ima dva gola prednosti (7:5) i na korak je od plasmana u finale turnira,
21.05 - Kraj treće deonice, minimalno vođstvo Crne Gore 5:4. 
20.54 - Nastavljen duel u Areni.
20.47 - Kraj prvog poluvremena, Crna Gora vodi protiv Mađarske 4:3 u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.
20.31 - Posle prvih osam minuta rezultat je nerešen 2:2.
20.15 - Počeo drugi polufinalni meč u Kombank areni između Crne Gore i Mađarske posle kog će biti poznato koja selekcija će na "megdan" našim "delfinima".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora preko Mađarske do finala sa Srbijom

Izvor: B92, 21.Jan.2016

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu pobedom nad Mađarskom 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1)..."Ajkule" će u velikom finalu igrati sa Srbijom u subotu od 17.45. Mađarska će se za treće mesto boriti sa Grčkom od 16.15...Crna Gora je ovim trijumfom obezbedila i direktan...

Nastavak na B92...

EP U VATERPOLU: Šćepanović odveo Crnogorce u finale i na megdan sa Srbijom (FOTOGALERIJA)

Izvor: HotSport.rs, 21.Jan.2016

Crna Gora je drugi finalista Evropskog prvenstva u vaterpolu, pošto je u polufinalu savladala Mađarsku 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1).. . Ništa od ‘klasika’ u finalu. Umesto duela sa Mađarima u subotu u Kombank areni gledaćemo dvoboj Srbije i Crne Gore u reprizi Malage iz 2008. godine. Junak “ajkula”...

Nastavak na HotSport.rs...

Crna Gora izborila finale sa Srbijom

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2016

21.01.2016. -..U finalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste u Beogradu sastaće se Srbija i Crna Gora. Reprezentacija Crne Gore savladala je u drugom polufinalu Mađarsku sa 8:5, i tako izborila plasman u finale i rezervisala kartu za Rio. "Delfini" su do finala stigli ubedljivom pobedom nad Grčkom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.