Česi u Francuskoj, Hrvatima visi EP, Holanđani u kanalu! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi u Francuskoj, Hrvatima "visi" EP, Holanđani u kanalu! (video)

Dosta zanimljivih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj koje se igra naredne godine, Hrvati savladani, baš kao i Holanđani, dok se Vels nije još uvek plasirao na EP.

Redovan učesnik velikih takmičenja, Holandija, mogla bi da propusti naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj nakon još jednog poraza, jednog od najubedljivijih u istoriji u kvalifikacijama za EP.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poraza od Islanda na svom terenu u prethodnom kolu oni su danas poraženi od Turske u gostima i imaće nemoguću misiju da se domognu Francuske.

Danas je dominirao Arda Turan, postigao je jedan gol, asistirao Ozjakopu za drugi i tako doneo pobedu svojoj reprezentaciji. Do kraja utakmice viđen je još jedan gol od strane Turaka, bilo je 3:0, a strelac poslednjeg gola bio je Jilmaz.

Golove možete videti OVDE.

Iz ove grupe Češka će na EP. Na dva kola pre kraja oni imaju 19 bodova, 7 više od trećeplasirane Turske. Oni su danas savladali reprezentaciju Letonije u gostima sa 2:1 golovima Limberskog i Daride, dok je jedini gol za domaćina postigao Zjuzins.

Česima je ovo šesto uzastopno učešće na EP.

Ukoliko večeras Island savlada Kazahstan, i oni će se plasirati na EP.

U grupi H šok za Hrvate.

Oni su poraženi od Norveške sa 2:0 golovima Bergeta na istovetan način, pa i oni sada strahuju za prolaz na EP na dva kola pre kraja.

Norvežani su preuzeli vodeću poziciju, imaju u ovom trenutku 16 bodova, Hrvati imaju 15, ali i utakmicu više od Italijana koji takođe imaju 15 bodova. U poslednjem kolu Norvežani gostuju Italijanima što ide na ruku Hrvatima.

U drugom meču ove grupe Malta je igrala nerešeno sa Azerbejdžanom, 2:2.

Večeras igraju Italijani i Bugari.

Vels je mogao da uđe u istoriju, pošto su u slučaju pobede danas mogli da nakon 1958. godine budu učesnici velikog takmičenja, dakle, nakon 58 godina.

Geret Bejl i drugovi su za to danas morali da pobede Izrael, ali su odigrali samo 0:0 pa će svoju priliku tražiti u narednoj utakmici.

Prvi su u ovoj grupi sa 18 bodova, na drugom mestu je Belgija sa 14, dok je Izrael treći sa 13. Kipar i BiH imaju priliku za treće mesto do kraja ovih kvalifikacija u oktobru.

U ovoj grupi B večeras igraju Kipar i Belgija, kao i BiH i Andora.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.