Beograd domaćin Evropskog prvenstva u tekvondou 2020.

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u tekvondou 2020.

Potvrđeno je iz štaba Evropske tekvondo Unije (WTE) da je Srbija zvanično domaćin Evropskog seniorskog prvenstva 2020. godine, a grad domaćin biće Beograd.

Tekvondo asocijacija Srbije preuzeće organizaciju 24. po redu kontinentalnog šampionata, koji okuplja najbolje borce Evrope, pa i sveta. Detaljna dokumentacija koju su predali čelnici TAS-a, na čelu sa Dejanom Burčulom, predsednikom TAS, i Sinišom Jasnićem, potpredsednikom TAS, prošla je rigoroznu komisiju koja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je odlučila da Srbiji poveri organizaciju ovako bitnog turnira.

Ovo nije prvi put da Srbija organizuje velika tekvondo takmičenja. Svetsko studentsko prvenstvo u tekvondou održalo se 2008. godine, a samo godinu dana kasnije Beograd je bio domaćin Univerzijade na kome je jedan od sportova bio tekvondo. Zatim je 2015. godine Srbija organizovala Evropsko prvenstvo u formama. Već nekoliko godina unazad, u Srbiji se organizuje i Galebov Trofej – Serbia Open turnir G1 kategorije, koji takođe okuplja najbolje takmičare sveta a važi za jedan od najbolje organizovanih međunarodnih turnira u ovom sportu.

"Činjenica da smo dobili organizaciju Evropskog seniorskog šampionata govori u prilog da smo kao Savez u poslednjih nekoliko meseci napravili ozbiljne promene i krenuli ka promociji ovog olimpijskog sporta u celoj zemlji. Ovo je velika čast i zahvalan sam svim članovima Upravnog odbora koji su podržali akciju da se kandidujemo kao domaćini, i na kraju omogućili da ovu čast i dobijemo. Pred nama je sada vrlo bitan zadatak da sve uradimo kako bi na najbolji mogući način organizovali EP, i obezbedili našim sportistima da se bore pred domaćom publikom i osvoje neku od medalja", rekao je Burčul, predsednik TAS.

Koliko je ovo velika čast za Srbiju istakao je i Siniša Jasnić, potpredsednik TAS, ali i član Upravnog odbora Evropske tekvondo unije.

"Izuzetna čast i velika obaveza dobiti organizaciju Evropskog seniorskog šampionata u olimpijskoj godini. Ovo će biti samo još jedna stanica gde će naši sportisti moći da prikupe dodatne poene za olimpijsku listu. Činjenica da je to olimpijska godina govori i da ćemo verovatno oboriti rekord po broju takmičara, a o njihovom kvalitetu ne moram ni da govorim. Zasigurno ćemo biti domaćini najboljim borcima sveta, među kojima mesto nalaze i naši borci. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i organizovati kvalitetno Evropsko seniorsko prvenstvo", istakao je Jasnić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.