Basketaši Srbije izborili plasman na Evropsko prvenstvo

Izvor: RTS, 01.Jul.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basketaši Srbije izborili plasman na Evropsko prvenstvo

Na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo u basketu 3x3, koje će se održati u Bukureštu od 14. do 16. septembra 2018. godine, reprezentacija Srbije izborila je plasman na kontinentalni šampionat.
Na turniru u gradu Konstanca u Rumuniji, reprezentacija Srbije, savladala je u grupnoj fazi Litvaniju rezultatom 21:15, da bi u drugom meču pobedila Gruziju 22:12. Za plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EP Srbija je u četvrtfinalu nadigrala domaćina Rumuniju. Konačan rezultat bio 21:14. Me je bio na programu u subotu, ali je odložen zbog kiše.

Tako je Srbija obezbedila mesto među 12 najboljih evropskih ekipa, koje će se takmičiti za titulu najbolje na šampionatu u Bukureštu.
Basketaši Srbije su na ovom kvalifikacionom turniru nastupali u sastavu: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, dok su stručni štab činili selektor Goran Vojkić i trener Danilo Lukić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Litvanija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majstorović za RTS: Spremni za trofej koji nam nedostaje

Izvor: RTS, 02.Jul.2018, 14:47

Basketaši Srbije obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo ove jeseni u Rumuniji, a Dejan Majstorović rekao je za RTS da je ekipa spremna da osvoji trofej koji im nedostaje. . Na turniru u gradu Konstanca u Rumuniji, reprezentacija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.