ASMIR PRESTUPOM ISPUSTIO SREBRO: Kolašinac osvojio peto mesto na EP

Izvor: Kurir, 12.Avg.2014, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASMIR PRESTUPOM ISPUSTIO SREBRO: Kolašinac osvojio peto mesto na EP

Kolašinac je u finalu kontinentalnog šampionata kuglu bacio 20,55 metara

CIRIH  - Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Cirihu u finalu discipline bacanje kugle.

Kolašinac je u finalu bacio kuglu 20,55 metara. On je u prvoj seriji imao hitac od 20,11 metara, a u trećoj 20,36. Svoj najbolji rezultat u finalu od 20,55 metara imao je u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << seriji. Srpski atletičar je prestupio u prvoj, četvrtoj i petoj seriji.

Zlatna medalja pripala je Nemcu Davidu Štorlu, koji je ostvario rezultat od 21,41 metar. Srebro je osvojio Španac Borha Vivas (20,86m), a bronza je pripala Poljaku Tomašu Majevskom (20,83m).

Kolašinac je prestupio u četvrtoj seriji. Naš atletičar je prestupio i u narednoj seriji, ali je imao hitac blizu 21 metar. Da nije prestupio verovatno bi osvojio drugo mesto. Srpski atletičar je u poslednjoj seriji bacio kuglu od 20,55 metara što je na kraju bilo dovoljno za peto mesto na EP.

Srpski atletičar je u trećoj seriji bacio kuglu na daljinu 20,36 metara. Kolašinac je izborio još tri finalne seriji, a i dalje se nalazi na šestom mestu

Kolašinac je u drugoj seriji imao bolji hitac i kuglu je bacio 20,11 metara. Srpski atletičar se posle druge serije nalazi na sedmom mestu. Štorl i dalje u vođstvu.

Kolašinac je prestupio u prvoj seriji, ali se čni da je njegov hitac bio oko 20 metara. Najbolji rezultat u prvoj seriji imao je  Nemac David Štorl, koji je kuglu bacio 21,41 metar.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.