Džonson: Postoji šansa za postizanje sporazuma o Bregzitu

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Postoji šansa za postizanje sporazuma o Bregzitu

Britanski premijer Boris Džonson rekao je ministrima iz svoje vlade da postoji šansa da se postigne dogovor o novom sporazumu o Bregzitu sa Evropskom unijom.
Portparol britanskog premijera naveo je da su preostala nerešena pitanja u postizanju dogovora, a da su razgovori sa severnoirskom Demokratskom unionističkom partijom u toku, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Rojters.

"Premijer je obavestio kabinet o napretku u tekućim razgovorima o Bregzitu, dodavši da postoji šansa da se osigura dobar posao, ali još nismo to postigli, ima otvorenih pitanja",  rekao je Džonsonov portparol.
Ranije danas britanski sekretar za Bregzit Stiven Barkli naglasio je da bi Džonson mogao da pošalje pismo kojim bi zatražio od Brisela novo odlaganje datuma izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, ukoliko se sporazum ne zaključi do 19. oktobra.
"Vlada će se povinovati zakonu koji nalaže da premijer pošalje pismo u Brisel kojim bi zatražio novo odlaganje izlaska zemlje iz EU", napomenuo je Barkli, prenosi Gradijan.
Zakon usvojen na inicajtivu poslanika koji se protive Bregzitu bez sporazuma zahteva da premijer zatraži od Brisela produženje člana 50 i posle 31. oktobra ukoliko se sporazum ne zaključi do subote.
Neki od od ministara su naveli da bi vlada mogla da pošalje drugo pismo u Brisel kojim bi se zvaničnici EU obavestili da ignorišu prvo o produženju Bregzita.
Barkli tvrdi da nije upoznat da takav plan postoji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPREDAK U PREGOVORIMA Džonson: Postoji šansa za postizanje NOVOG SPORAZUMA o Bregzitu

Izvor: Blic, 16.Okt.2019

Britanski premijer Boris Džonson rekao je ministrima iz svoje vlade da postoji šansa da se postigne dogovor o novom sporazumu o Bregzitu sa Evropskom unijom, ali da dogovor još nije postignut, rekao je danas njegov portparol.

Nastavak na Blic...

Postignut sporazum o Bregzitu, na potezu britanski parlament

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 11:44

Britanski premijer Boris Džonson i Evropska unija postigli su dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU, čiji su lideri na samitu u Briselu odobrili sporazum. Britanski parlament izjasniće se u subotu. Irski unionisti i laburisti poručuju da neće podržati sporazum. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.