Duh ustaštva iz Hrvatske preneo se u Bosnu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duh ustaštva iz Hrvatske preneo se u Bosnu"

Predsednik Demokratskog narodnog saveza i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, izjavio je da se duh ustaštva iz Hrvatske preneo u BiH, pa i Republiku Srpsku i da je to razlog što se javnost bavi izjavom banjalučkog biskupa Franje Komarice umesto povratkom i boljim životom građana kako Banjaluke, tako i Srpske i BiH.

Pavić kaže da ne zna razloge zbog kojih je biskup Komarica uporedio Banjaluku sa Blajburgom, ali da je ta izjava pogubna za dobru klimu i dalje odnose u Banjaluci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Republici Srpskoj i BiH.

- Bilo je očekivano da će se hrvatske vlasti ponašati evropski kada Hrvatska uđe u EU i kada se u toj zemlji završe izbori. Od zvaničnika Hrvatske očekivala se demokratizacija zemlje i tolerancija prema drugima - rekao je Pavić novinarima u Modriči.

On navodi da je umesto toga, u Hrvatskoj značajno ojačalo ustaštvo kao fašistički pokret i da je zbog toga neprimereno da biskup Komarica poredi Banjaluku i Blajburg.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.