Curi novi skandal: Auto-giganti pod lupom, šta su ovog puta uradili

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Curi novi skandal: Auto-giganti pod lupom, šta su ovog puta uradili

Antimonopolski nadzorni organ EU sprovodi istragu o tome da li su se proizvođači automobila BMW, Dajmler i Folksvagen tajno dogovarali.

Sumnja se naime da su se giganti dogovorili da ograniče razvoj i uvođenje sistema kontrole emisije gasova iz automobila.

Evropska komisija objavila je danas da je dobila informaciju da su BMW, Dajmler, Folksvagen i VW-ove jedinice Audi i Porše održali sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kom su se dogovorili da ne konkurišu jedni drugima u razvoju i uvođenju tehnologija za ograničavanje zagađenja od izduvnih gasova iz automobila na benzinski i dizel pogon, javlja AP.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager rekla je da je "takvo udruživanje, ukoliko se dokaže, možda lišilo potrošače mogućnost kupovine manje zagađujućih automobila, uprkos tome što je tehnologija dostupna proizvodjačima".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU sprovodi istragu protiv BMW-a, Daimlera i Volkswagena

Izvor: AutoBlog, 18.Sep.2018

Antimonopolski nadzorni organ EU sprovodi istragu o tome da li su se proizvođači automobila BMW, Dajmler i Folksvagen tajno dogovarali. Sumnja se naime da su se giganti dogovorili da ograniče razvoj i uvođenje sistema kontrole emisije gasova iz automobila. Evropska komisija objavila je danas da...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.