Si Đinping: Kina će raditi sa Francuskom na jačaju koordinacije u očuvanju mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 11:41

Si Đinping: Kina će raditi sa Francuskom na jačaju koordinacije u očuvanju mira

Lider Narodne Republike Kine Si Đinping istakao je da je u posetu Francuskoj stigao sa tri poruke i naglasio da će Kina raditi sa Francuskom i drugim zemljama na jačanju koordinacije radi očuvanja mira i stabilnosti u svetu i budućnosti kinesko - francuskih odnosa.
"Istorija je najbolji učitelj. Današnji svet, daleko od toga da je miran, ponovo se suočava sa višestrukim rizicima. Sa Francuskom, nameravamo da podržavamo duh koji upravlja uspostavljanjem naših diplomatskih odnosa kako bismo stalno unapredili kinesko-francusko sveobuhvatno strateško partnerstvo i dali novi doprinos jačanju saradnje u svetu", naveo je Si u autorskom tekstu za Figaro na početku posete Francuskoj.
On je naveo da Kina razume...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.