Svet

Utorak, 18.09.2018.

17:40

Curi novi skandal: Auto-giganti pod lupom, šta su ovog puta uradili

Antimonopolski nadzorni organ EU sprovodi istragu o tome da li su se proizvođači automobila BMW, Dajmler i Folksvagen tajno dogovarali.

Izvor: Tanjug

Curi novi skandal: Auto-giganti pod lupom, šta su ovog puta uradili
(Foto: Thinkstock)

Sumnja se naime da su se giganti dogovorili da ograniče razvoj i uvođenje sistema kontrole emisije gasova iz automobila.

Evropska komisija objavila je danas da je dobila informaciju da su BMW, Dajmler, Folksvagen i VW-ove jedinice Audi i Porše održali sastanak na kom su se dogovorili da ne konkurišu jedni drugima u razvoju i uvođenju tehnologija za ograničavanje zagađenja od izduvnih gasova iz automobila na benzinski i dizel pogon, javlja AP.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager rekla je da je "takvo udruživanje, ukoliko se dokaže, možda lišilo potrošače mogućnost kupovine manje zagađujućih automobila, uprkos tome što je tehnologija dostupna proizvodjačima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: