Zvezdin lov na Lengforda

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2016, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin lov na Lengforda

Crveno-beli danas (17.00) protiv Uniksa započinju seriju od tri gostovanja. Lazića, Dženkinsa i Dangubića čeka duel sa najboljim košgeterom Evrolige RANIM jutarnjim letom za Moskvu, košarkaši Crvene zvezde zaputili su se na sedmodnevno putešestvije dugo 9.000 kilometara. Prva destinacija je daleki Kazanj, gde će danas odigrati utakmicu 6. kola Evrolige protiv Uniksa (17.00), sledi subotnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gostovanje Ciboni u Zagrebu i potom duel u utorak sa Bambergom u Nemačkoj u okviru elitnog klupskog takmičenja. Uniks je tek iz petog pokušaja ostvario prvu evroligašku pobedu, ali dvostruko vrednu, imajući u vidu da će biti malo onih koji će slavljenički napustiti teren Fenerbahčea. U prva tri kola doživeo je tesne poraze od Barselone, Bamberga i Darušafake, a u međuvremenu je ojačao sastav dvojicom novih Amerikanaca - bekom Orlandom Džonsonom i plejmejkerom Lorencom Braunom. - Očekuje nas duel protiv ekipe velikog kvaliteta, koja se pred našu utakmicu dodatno pojačala - kaže Zvezdin trener Dejan Radonjić. - Odigrali su nekoliko dobrih utakmica u Evroligi, koje su gubili u neizvesnim završnicama, a koliko vrede i mogu pokazali su pobedom nad Fenerbahčeom u Istanbulu. Trijumf nad finalistom fajnal-fora doneo je briljantni Kit Lengford, najbolji strelac u dosadašnjem toku Evrolige sa 24,8 poena. Zastrašujuća forma najboljeg napadača u evropskoj košarci predstavljaće veliki izazov za odbrambene sposobnosti Branka Lazića, Čarlsa Dženkinsa i Nemanje Dangubića. - Predvodi ih izvanredni Lengford, koji igra u velikoj formi, ali je i ostatak tima izuzetno kvalitetan - dodaje Radonjić. - Sačuvali su nukleus tima iz prošle sezone u kojoj su, podsetiću, u konkurenciji klubova koji su s velikim uspehom igrali i samu završnicu Evrolige, obezbedili plasman u elitno takmičenje kroz VTB ligu, igrajući finale sa CSKA. Bez obzira na skor 1-4, jasno je da ruski tim ulazi kao favorit u meč sa našim šampionom. - Uprkos tome, želimo da odigramo s velikom energijom i da, bez obzira na izuzetno naporan put, prikažemo dobru partiju u Kazanju - konstatuje Radonjić. SKOR 3 - 3 U EVROKUPUCRVENA zvezda i Uniks nisu se sastajali u Evroligi, ali su odigrali šest utakmica u Evrokupu. Ravnomerno su podelili pobede (3:3), ne dopuštajući rivalu da osvoji gostujući teren. Poslednji put sreli su se u polufinalu ovog takmičenja 2014. godine, kada je Uniks u Kazanju (84:67) nadoknadio zaostatak iz beogradskog duela (63:52).
Pogledaj vesti o: Moskva,   Crvena Zvezda

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda topi ruski minus

Izvor: OkRadio.rs, 10.Nov.2016

U duelu sa Uniksom (17 č) košarkaši „crveno-belih“ imaju priliku da ostvare prvu evroligašku pobedu kao gosti protiv timova iz ove zemlje.- Odbrana na Lengfordu i skok, ključni za ishod Pobedom u derbiju košarkaši Crvene zvezde napravili su dobar uvod pred tešku seriju gostovanja (Uniks,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.