Vujošević: Zaslužili smo A licencu za Evroligu, ali ne verujem da ćemo je dobiti

Izvor: Blic, 06.Jun.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Zaslužili smo A licencu za Evroligu, ali ne verujem da ćemo je dobiti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da su utakmice protiv Crvene zvezde "živa stvar" i da se ne može na osnovu rezultata jedne utakmice prognozirati ishod sledeće, a osvrnuo se i na spekulacije o dobijanju A licence za Evroligu.

Košarkaši Partizana pobedili su Zvezdu sa 82:54 i poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige. Šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti ekipa koja zabeleži tri pobede. Druga utakmica igra se u petak od 19 sati, a domaćin je Zvezda.

"Probaćemo da odigramo još hrabrije nego u sredu. Mislim da imamo i spremnost i izdržljivost da ostvarimo dobar rezultat, ali i da istrpimo loš. Voleo bih pre svega da Partizan dobije, kao i da sve ostane u granicama košarke", rekao je trener srpskog šampiona.

Košarkaški portal sportando.net preneo je informaciju koja je uzburkala ovdašnju javnost da bi Partizan mogao da dobije A licencu za Evroligu umesto Prokoma.

"Ne verujem da ćemo je dobiti, ali bi bilo lepo. Partizan je to zaslužio igrajući godinama dobro u Evroligi", kratko je prokomentarisao Vujošević.

Partizan je posle dobijene utakmice u Jadranskoj ligi i finalu tog takmičenja, izgubio kao domaćin od Zvezde, a Vujošević je rekao da se to dogodilo jer se u tim prenela "svadbarska" atmosfera.

"Ova ekipa iz dana u dan napreduje, tada smo loše prišli utakmici, sve okolnosti su razblažile naš pristup, ali smo tada i nešto naučili. Ako ne priđete utakmici sa dovoljno straha, ne onog anksioznog već onog koji čoveka spasava, takve stvari mogu da vam se dese. Svaka utakmica je priča za sebe", rekao je Vujošević.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je četvoricu mladih igrača Partizana (Bogdana Bogdanovića, Vladimira Lučića, Dejana Muslija i Đorđe Gagića) na pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a Vujošević je rekao da crno-belima to uvek bilo zadovoljstvo.

"I klub u ja smo uvek voleli da imamo što više igača u reprezentaciji jer je to i potvrda našeg rada. Veoma mi je drago da bilo koji igrač iz Partizana bude član bilo koje reprezentacije", rekao je Vujošević.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.