Vujošević: Nećemo osvetu, već pobedu

Izvor: RTS, 30.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Nećemo osvetu, već pobedu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegova ekipa u treći meč protiv CSKA iz Moskve ući bez negativne želje za osvetom, već da će borbenom i angažovanom igrom pokušati da izbore nastavak četvrtfinalne serije u Evroligi.

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 u Beogradskoj areni u trećem meču četvrtfinala Evrolige dočekuju CSKA iz Moskve. Aktuelni prvak Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodi u seriji 2:0, posle pobeda u Moskvi. U prvom meču "armejci" su pobedili sa 56:47, dok su u drugoj utakmici bili ubedljiviji - 77:50.

"Kada bi se serija završila i rezultatom 5:0 za CSKA, sezona Partizana u Evroligi bi mogla da se okarakteriše kao sjajna i to je zasluga igrača. Ovo nije samo sportski uspeh. Ali, ne odričemo se Evrolige, pokušaćemo da damo sve od sebe kako bismo nastavili četvrtfinalnu seriju", rekao je trener Partizana na konferenciji za novinare.

Vujošević je istakao da će njegovi igrači u utakmicu ući samo sa sportskim motivima i pozvao navijače Partizana da navijaju vatreno, ali sportski.

"Partizan će u utakmicu ući bez negativne želje za osvetom, već angažovano i borbeno kako bismo dobili utakmicu. Pozivam navijače da navijaju vatreno i sportski, da ne lome stolice, jer bi neko mogao da prekine meč i kaže da nema uslova za igru. Ne želim da navijače neko koristi protiv nas, da to ne postane nešto čime bi moglo da se manipuliše", dodao je on.

Trener crno-belih rekao je da je CSKA kvalitetna i dobro organizovana ekipa, koja će pokušati da ostvari pobedu i tako završi četvrtfinalnu seriju. Takođe, ocenio je da je ruska ekipa visokom pobedom u drugom meču pokušala da slomi moral košarkašima Partizana.

"To je iskusna i odlična ekipa, sa sjajnim trenerom i logistikom. Pokušaće da pobede sutra i izbace nas, kako bi izbegli eventualni povratak serije u Moskvu. U drugoj utakmici su velikom razlikom pokušali da nam slome moral, ali nisu uspeli, već su uradili suprotno", ocenio je on.

Vujošević se osvrnuo i na pisanje pojedinih beogradskih medija, koji su objavili da je Novica Veličković već potpisao za šampiona Evrope, kao i da će u Partizan doći nekoliko novih igrača. On je istakao da je "izgubljen instinkt samoodržanja štampe", kao i da te spekulacije nije kreirao CSKA nego neko drugi.

"Maksimalno smo se borili u prethodnim utakmicama, ali čini mi se da neko nije izdržao pritisak medija. Ako napišete da je Veličković već potpisao za CSKA to ga dodatno opterećuje, a protivničkom timu daje veći motiv. Takođe, pisanje da u klub dolaze pojedini igrači pojačavaju pritisak. Moramo da budemo jači od toga", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana u kompletnom sastavu dočekuju sutrašnji meč. Žarko Rakočević se lakše povredio na treningu, zbog čega danas nije trenirao, ali će gotovo sigurno biti u timu.

Košarkaš Partizana Uroš Tripković rekao je da će ekipa pokušati da pobedi na dve utakmice protiv CSKA i tako vrati seriju u Moskvu.

"Dolazi nam jedna od najjačih ekipa u Evropi, imaju prednost od 2:0, ali pokušaćemo da dobijemo dve utakmice i vratimo se u Moskvu. Verujem da ćemo to uspeti uz podršku naših navijača", rekao je Tripković.

Iz Partizana je najavljeno da će ulazi u Arenu u utorak biti otvoreni od 17 sati, a u slučaju da crno-beli pobede, ulaznice za četvrti meč prodavaće se na blagajnama hale od 1. aprila.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.