Više nema dileme, Evroliga donela konačnu odluku o Partizanu!

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nema dileme, Evroliga donela konačnu odluku o Partizanu!

Sastanak je održan danas u Barseloni.

Od trenutka kada je Partizan eliminsan u ABA ligi bilo je jasno da će "crno-beli" morati da načine velike napore kako bi se nakon nekoliko godina pauze vratili u Evroligu.

Mesecima se praktično koketiralo sa sada već čuvenom "vajld-kartom", odnosno pozivnicom evropske košarkaške elite, pa su se kao favoriti za poslednje mesto u Evroligi naredne sezone pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizana izdvojili Zenit, Ritas i Uniks.

Na današnjem sastanku borda Evrolige u Barseloni, Evroliga je odlučila da 18. učesnik takmičenja u narednoj sezoni bude Zenit iz Sankt Peterburga.

Rusi iza sebe imaju sjajne finansijske uslove, veliki "Gasprom" iza sebe i činjenicu da nikada nisu igrali u Evroligi što su samo neki od aduta koji su najverovatnije presudili u ovoj odluci Evrolige.

Partizan će tako u narednoj sezoni učestvovati u Evrokupu.

Srbija će naredne godine svakako imati jednog predstavnika, pošto je Crvena zvezda osvojila ABA ligu.

OFFICIAL: Zenit gets the wild card to play in Euroleague https://t.co/jJzvfzmcRv

— Emiliano Carchia (@Carchia) 27. јун 2019.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evroliga izabrala Zenit, Partizan bez pozivnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019

Izvršni odbor Evrolige odlučio je na današnjoj sednici u Barseloni da poslednju pozivnicu za učešće u tom elitnom takmičenju dodeli Zenitu iz Sankt Peterburga, a ne Partizanu...Evroliga je ove godine dodelila tri pozivnice, a ranije je bilo odlučeno da će dve dobiti francuski Asvel i nemački...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pare > sve ostalo

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2019, 08:03

Najavljivalo se danima, bilo je jasno da Zenit ulazi u ciljnu ravninu za tri koraka ispred Partizana i crno-beli nisu uspeli  to da nadomeste. Zenit je imao pogonsko gorivo kakvo crno-beli nisu i stigao je do vajld karte Evrolige. Evroliga je možda više nego ikada birala između toga šta joj je draže:...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.