Verovatno najmalerozniji tim Evrolige

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 16:18

Verovatno najmalerozniji tim Evrolige

Čudna je sudbina španskog košarkaškog kluba Valensije.

Košarkaši su prošlonedeljnim porazom od Žalgirisa i definitivno ispali iz trke za Top 8 Evrolige što znači da je za njih ova sezona maltene gotova i odigraće dva meča za svoju čast.

Sada imaju 14 pobeda i 18 poraza, a setimo se samo da su u toku sezone pobedili Olimpijakos u Atini, da su oba puta bili bolji od Partizana, a pao je i Fenerbahče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u La Fonteti.

Poslednji put su plej-of Evrolige igrali još u sezoni 2010/11, a naredne ih verovatno nećemo ni gledati u Evroligi jer kako pišu brojni španski mediji, pa i dobro obavešteni "Basketnews".

Imali su pet nastupa u Evroligi i tri puta im je falilo jako malo za doigravanja. U sezoni 2017/18 su imali 12 pobeda i 18 poraza i bili na 9. mestu, potom je koronavirus prekinuo sezonu kada su bili 10. na samo pobedu iza osmoplasiranog Fenerbahčea.

Sezonu kasnije sa 19 pobeda završavaju na devetom mestu i opet ih nema u plej-ofu...

Kroz godine su bili "šetani" između Evrolige i Evrokupa, a čak su toliko bili dominantni da su osvojili to takmičenje čak četiri puta, a videćemo da li će u sezoni 2023/24 to učiniti ponovo.

Navijači u La Fonteti su oduvek voleli košarku, a videćemo kada će se njihov omiljeni tim vratiti u elitu jer su ove sezone u više navrata pokazali da tu zaista i pripadaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.