VAŽNE VESTI IZ EVROLIGE: Partizanu trogodišnja licenca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 14:22

VAŽNE VESTI IZ EVROLIGE: Partizanu trogodišnja licenca (FOTO)

Promena formata.

Košarkaški Evrokup od naredne sezone igraće se u  drugačijem formatu. Umesto dosadašnje 24 ekipe, učestvovaće 20, koje će biti podeljene u četiri grupe po pet.

Ideja da 16 ekipa dobije trogodišnje licence, dok bi ostale četiri učestvovale zahvaljući specijalnoj pozivnici Evrolige.

Prema nezaničnim informacija prvi klubovi koji će dobiti trogodišnju licencu su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Virtus iz Bolonje, Unikaha, Partizan i Promiteas.

#7DaysEuroCup Final may be part of the #EuroLeague Final Four

Virtus Bologna, Promitheas, Partizan and Unicaja among the teams which are expected to get a three-year licensehttps://t.co/pV3YFZxfuk

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) April 17, 2021

Takođe, ideja da se finalna utakmica igra na fajnal-foru Evrolige, tačnije dan pre utakmice za titulu evropskog šampiona.

Bila bi to više nego zanimljiva utakmica, pogotovo ako bi se razliku od ove godine, odlučivalo ko će od finalista u Evroligu.

Mančester Siti je praktično obezbedio titulu u Premijer ligi, u Ligi šampiona je u polufinalu, a danas (18.30) protiv Čelsija igra i za plasman u polufinale FA kupa. Plavci su nominalni domaćini na Vembliju, ali su Građani favoriti - kvota na dvojku je 1,88, kec je 4,30, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Mančester Siti.

Ove sezone u finalu se sastaju Monako i Uniks, ali će bez obzira na ishod, obe ekipe sledeće sezone igrati u Evroligi, jer Valensija nije završila među osam najboljih u elitnom takmičenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.