Uspela proba pred Evroligu: Zvezda bolja od Olimpije za treću pobedu!

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspela proba pred Evroligu: Zvezda bolja od Olimpije za treću pobedu!

Košarkaši Crvene zvezde naneli su Olimpiji prvi poraz ove sezone u ABA ligi i slavili u trećem kolu regionalnog takmičenja sa 73:65 (14:17, 19:11, 28:10, 12:27) iako su imali plus 23 uoči poslednje četvrtine, ali su položili poslednji ispit pred početak Evrolige i sudar sa Galatasarajem u četvrtak.

Susret je odlučen u trećoj četvrtini koju su puleni Dejana Radonjića odigrali furiozno u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz neprobojnu odbranu, ali su opuštanje u poslednjoj deonici mogli skupo da plate, umesto čega su gosti iz Ljubljane samo ublažili poraz.

Crveno-bele su do maksimalnog učinka posle tri kola predvodili Marjanović sa 15 i Dženkins sa 13 poena, dok je Cirbes dodao 10, a Vilijams i Mitrović su postigli po devet. Zvezda je potpuno nadskočila rivala sa 42 uhvaćene lopte, naspram 25 Olimpije kojoj nije pomogao ni najefikasniji igrač meča, Mirza Begić sa 23 poena.

PRVA ČETVRTINA: Zvezda ispustila prednost u finišu

Radonjić se na startu odlučio za petorku: Vilijams, Dženkins, Kalinić, Mitrović i Marjanović, dok za goste iz Ljubljane od početka igraju: Marinović, Murić, Salin, Nikolov i Begić.

Posle uvodnih promašaja na obe strane Vilijams je ubacio trojku, a Marjanović zakucavanjem popravio promašaj Dženkinsa iz kontre za 5:0. Marinović je doneo prve poene Olimpiji, da bi Vilijams odlično iskoristio prostor koji mu je blokom napravio prostor da položi za 9:2.

Zatim je Kalinić istrčao kontru, ali je lopta ispala iz koša nakon njegovog polaganja i izostala je dvocifrena prednost. Od tada su gosti mnogo bolje zaigrali i preko raspoloženog Dina Murića smanjili na 10:8.

Kaliniću ništa nije polazilo za rukom, loše se snalazio pod košem rivala pa se preselio na klupu. Cirbes je sa četiri vezana poena čuvao prednost crveno-belih, ali je Olimpija serijom 0:5 koju je zaključio Murić trojkom za preokret 14:17 na kraju prve četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA: Spor ritam i 24 izgubljene lopte

Domaćin je na krilima nemačkog centra uzvratila serijom 10:2 za 24:19 u kojoj je imao pomoć od Dangubića i Dženkinsa, dok je Tejić iz pogodio iz odbojke posle skoka u napadu.

I jedni i drugi su dosta grešili, pa su već do 18. minuta imali po 10 izgubljenih lopti (do kraja poluvremena 14:10 za crveno-bele u ovom segmentu), što govori o kvalitetu meča. Kalinić je upravo posle ukradene lopte došao do dva plus jedan, Mitrović je ubacio trojku, a Begić zakucao na uručivanje Salina i smanjio na 30:25.

Marjanović je iskoristio i dodatno slobodno bacanje posle koša, a Zvezda je neuspešno izvela poslednji napad pred odmor, pošto su je Olimpija agresivnom odbranom osujetila nameru Radonjića, pa je sa predah otišlo rezultatom 33:28.

TREČA ČETVRTINA: Šou-tajm u Pioniru, sjajan alej-up Vilijamsa i Dangubića

Zvezda je odlično otvorila treću deonicu predvođena razigranim Dženkinsom. Stegli su crveno-beli odbranu, Marinović je peti put promašio trojku i ostoa je na dva poena, a američki bek je posle sjajnog driblinga i pogotka Vilijamsa odmah ukrao loptu rivalu, te vezao četiri poena za dvocifrenu prednost i maksimalnih +14 - 43:29.

Nastavili su Radonjićevi puleni sa sjajnom igrom od povratka iz svlačionice i počeli da lome otpor rivala. Lazić je odličnom odbranom otvorio kontru koju je uspešno okončao Vilijams, a Mitrović posle blokade položio i pogodio dodatni penal za 48:31.

Igra gostiju polako je krenula da nestaje, Vilijams se poigravao i sjajnom asistencijom priredio alej-up zakucavanje Dangubiću, a Mitrović i Marjanović nastavili da pogađaju kao u transu za seriju 21:3 i velikih 54:31.

Koliko su domaći igrači bili požrtvovani svedoči i bacanje Dženkinsa za loptu i pored velike prednosti, pa je posle podbacivanja i dobijene borbe u skoku završio kontru za maksimalnih +23 (61:38) na ulasku u poslednju četvrtinu.

POSLEDNJA ČETVRTINA: Olimpija od -23 do -8

Kao i protiv Cibone, košarkaši Zvezde su se malo opustili u poslednjoj deonici kao posledica velike prednosti, što je Olimpija iskoristila da smanji na 64:47 u 33. minutu.

Kada su se previše opustili, a gosti koji se nisu predavali to su znali da kazne i preko probuđenog Marinovića sve više topili minus. Srpski plej ubacio je dve trojku i dva penala, a Begić je vezao četiri poena za samo osam razlike 69:61 na dva i po minuta pre kraja.

Vilijams je preuzeo odgovornost, ali i previše solirao u napadu i promašivao, nije pogodio ni Dangubić, pa su Begić i Nikolov polovičnim učinkom sa penala primakli Olimpiju na 69:63 u poslednjem minutu. Ipak, Marjanović je uzvratio sa četiri poena u nizu i zakucavanjem osigurao trijumf.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zvezda letela, strepela, pa pobedila Olimpiju

Izvor: Mondo, 11.Okt.2014

Crveno-beli savladali i Ljubljančane, za maksimalni skor na startu ABA lige i opomenu da je opuštanje nedozvoljeno - 73:65. Povela je "plus 23" u trećoj četvrtini, a u finišu čuvala prednost...Uskoro opširnije....TOK UTAKMICE:..U hali "Pionir", pred 4.500 gledalaca, u toku je duel Crvene zvezde...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.