Teo kreirao, Nejpir i Gedraitis sipali – Zvezda slavila u Čačku

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 16:54

Teo kreirao, Nejpir i Gedraitis "sipali" – Zvezda slavila u Čačku

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku rezultatom 93:87, u okviru trećeg kola ABA lige.

Izabranici Duška Ivanovića tako u pobedničkom raspoloženju dočekuju duplo kolo Evrolige i mečeve sa Monakom (sreda, Beograd) i Virtusom (petak, Bolonja).

Zvezda je ostvarila treći trijumf u regionalnom prvenstvu, dok su Čačani, nakon pobeda nad Megom i Cibonom, upisali prvi poraz.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Jako dobru utakmicu odigrao je Miloš Teodosić, koji je upisao 10 poena, osam asistencija, tri skoka te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Najefikasniji u redovima pobednika je bio Šabaz Nejpir sa 18 poena, Rokas Gedraitis je dodao 16 (4/5 za tri) i pet skokova, a dvocifreni su još bili Nemanja Nedović sa 13, odnosno Džoel Bolomboj sa 10 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Borca su se istakli Ronaldo Segu sa 23 poena i četiri asistencije, Tajlan Birts je dodao 18, uz četiri skoka, Džavon Frenklin je ubacio 11, uz šest skokova, a Uroš Čarapić 10 poena.

Prvo poluvreme u Čačku čini se da je bilo nikad brže. Trajalo je samo 35 minuta tokom kojih je viđeno samo četiri slobodna bacanja, po dva na obe strane.

Crveno-beli iz Beograda su bolje otvorili ovaj susret, serijom 7:0. Najpre trojka Gedraitisa, a onda u roku od nekoliko sekundi četiri poena Simonovića.

Dejan Mijatović je reagovao ranim tajm-autom, koji je urodio plodom, pošto su domaći kontra-serijom 6:0 uspeli da uzvrate rivalu.

Ubrzo je viđeno fenomenalno zakucavanje Džavona Frenklina, koja je bila uvod u pregršt dorbrih poteza i lepih poena na oba kraja parketa.

Teodosić se mučio sa šutom za tri poena, ubacio je doduše jednu, pridružio mu se Gedraitis sa još jednom, dok je niz poena Rebrače održavao Borac u igri.

Drugi kvartal je počeo u nešto sporijem ritmu, ali dovoljno dobrom za Zvezdu, koja je poenima Nedovića i Davidovca stekla +8, što je naterao Mijatovića na novi tajm-aut.

Ovoga puta on nije bio plodonosan, pošto je Zvezda potom stekla i prvu dvocifrenu prednost, koju je trojkama održavao i Nejpir.

Jago Dos Santos, koji nije igrao u Kaunasu, uspeo je da iz prvog kontakta sa loptom ubaci trojku, za maksimalnih +12 u tom trenutku.

Ipak, Tajlan Birts je pred pauzu upisao pet poena u nizu, te tako spustio rezultat na jednocifrenu razliku, 43:35.

Treća četvrtina nam je donela izrazito brzo košarku – Zvezda je i dalje bila tu negde na oko 10 poena prednosti, ali nikako nije uspevala da se odlepi.

Aleksa Uskoković je bio inspirisan protiv bivšeg kluba, a ovaj kvartal se nije najsrećnije završio za domaće, pošto je Nedović u poslednjoj sekundi iznudio penale, 65:55.

Isti igrač je ubacio i dve trojke na startu poslednje četvrtine i bio tzv. faktor stabilnosti kod Zvezde u tim momentima.

Borac je posle pet vezanih poena Tomaševića prišao Zvezdi na -5, Ivanović je reagovao tajm-aut, da bi potom Nejpir ubacio trojku.

Teodosić je kreirao, nešto kasnije je Nejpir poništio trojku Segua, čime je nalet Borca praktično bio odbijen.

Spomenuti Nejpir i Segu su u poslednjoj deonici imali pravi revolveraški okršaj, Borac praktično do samog kraja nije želeo da se preda, ali su Beograđani zatvorili meč i ostvarili pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.