U Evroligi je agresivno od starta, a u NBA igraju samo u poslednjoj četvrtini

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 14:04

"U Evroligi je agresivno od starta, a u NBA igraju samo u poslednjoj četvrtini"

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman govorio je o razlici između NBA i Evrolige.

Njegovi izabranici pobedili madridski Real 97:86 u meču 27. kola Evrolige, a posle tog susreta komentarisao je zbog čega veruje da Huančo Ernangomes još nije uspeo da pokaže svoj kvalitet.

Hernangomes je ove sezone igra prvi put Evroligu posle sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina provedenih u NBA.

"Ernangomes je igrač koji ima neki problem i to je problem sa takvom vrstom igrača koji dolazi iz NBA je što su igrali manje minuta i nisu imali nikakvu odgovornost. U Evroligi je to ponekad problem. Ne samo za Huanča, već i za mnoge igrače poput njega. On je veoma dobar karakter i vredan radnik, ali ponekad pravi neke ključne greške u igri", rekao je Ataman.

"Mislim da treba da popravi neke stvari, jer je veoma kvalitetan igrač i košarkaš sa veoma dobrim osnovama. Ali on mora da bude možda jači da bi bio konkurentan u agresivnosti i čvrstoj odbrani koju se igre u Evroligi. Kao što sam mnogo puta rekao, u Evroligi se igra agresivno od prvog do poslednjeg minuta. NBA nije takva. U NBA, u prve tri četvrtine, igra je veoma meka. Počinju da igraju u poslednjoj četvrtini", rekao je Ataman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.