Turci slave Srbina: Micov junak istanbulske drame!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci slave Srbina: Micov junak istanbulske drame!

Košarkaši Galatasaraja pobedili su ekipu Armanija u ekstra uzbudljivoj utakmici 12. kola Evrolige, rezultatom 83:80 i tako upisali četvrti tirjumf u elitnom takmičenju.

Najzaslužniji za uspeh tima Ergina Atama bio je srpski internacionalac Vladimir Micov sa 23 poena i pet ubačenih trojki (indeks 27), kao i ključnim poenima sa penala u poslednjim sekundama utakmice.

Gostima iz Milana ovo je bio peti uzastpni poraz, osmi ukupno ove sezone.

Pored Micova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji je "rafalom" na početku utakmice poveo svoj tim ka pobedi, najzaslužniji za srećan kraj po Turke bili su Blejk Šilb sa 17 poena, Aleks Tajus sa 14 (i sedam skokova), Sinan Guler sa 13 i Džin Dibler sa 11 poena.

Domaći tim je viskim procentima šuta za tri poena razarao odbranu "manekena" u prvom poluvremena (11/17 trojke u jednom trenutku), dok su se gosti mučili upravo van linije 6,75 metara (1/9 prvo poluvreme), i to je bio ključni razlog dvocifrene prednosti Turaka.

Ipak, čim su igrači Jasmina Repeše popravili taj segment, preko Dragića, Simona i Hikmena pre svih, uz preciznije završnice Raduljice i Sandersa "unutra", vođstvo turskog tima počelo je da se topi.

U neizvesnoj završnici, vođstvo je nekoliko puta prelazilo sa jedne na drugu stranu. Koksal je trojkom doneo Galatasaraju prednost 77:72, uzvratili su gosti serijom 5:0 (Sanders i Simon), ali bio je to tek početak uzbuđenja.

Od poslednjih šest poena Turaka, Micov je pogodio četiri, sva četiri sa linije penala, i uz "zlata vredne" poene Tajusa, bilo je to dovoljno za trijumf.

Između toga, Simon je bio još jednom precizan za tri poena, ali onaj najvažniji šut, za produžetak (sekund pre kraja) iz ruke Kalnietisa nije ušao, za veliko olakšanje u "Abdi Ipekčiju".

Kod gostiju, vrlo dobar je bio Miroslav Raduljica sa 12 poena i 6 uhvaćenih lopti. Mačvana nije bilo u sastavu zbog povrede.

EVROLIGA, 12. KOLO:

Četvrtak:

Uniks - Baskonija 91:92

Darušafaka - Real Madrid 81:68

Žalgiris - Olimpijakos 75:88

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 83:58

Bamberg - Efes 91:83

Petak:

Galatasaraj - Armani 83:80

CSKA Moskva - Barselona 92:76

Panatinaikos - Fenerbahče 20:45

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nova (pre)poruka Muslinu - Nine 'pakovao' golove u 'pokeru' Sidneja! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Dec.2016, 15:58

Srpski internacionalac Miloš Ninković prikazuje sjajne partije u dresu Sidneja, a kako je demantovao da ga ne interesuje povratak u nacionalni tim Slavoljub Muslin bi zaista mogao da ga ima u vidu za naredne akcije...Fudbaleri Sidneja upisali su u subotu osmi prvenstveni trijumf, pošto su kao gosti...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.