TRESU SE SVI U EVROLIGI: CSKA podneo tužbu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2022, 12:40

TRESU SE SVI U EVROLIGI: CSKA podneo tužbu (FOTO)

Ne postoji klauzula o izbacivanju.

CSKA iz Moskve je odlučio da presavije tabak i tuži Evroligu. Time su se obistinile reči predsednika Armejaca Andreja Vatutina onog trenutka kad je počela agresija na Ukrajinu, posle čega su ruski klubovi izbačeni iz elitnog takmičenja:

- Naši advokati će odlučiti kako ćemo postupiti - bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasan prvi čovek CSKA.

Ruski klub je jedan od osnivača lige i vlasnika lige, i ima ugovor o učešću. Ono što je problem za Evroligu je što u tom ugovoru ne postoji klauzula o izbacivanju iz takmičenja.

CSKA Moscow files injunction against the Euroleague for its exclusion from season 2022-2023 https://t.co/IfHHVbaX0j

— Sportando (@Sportando) August 5, 2022

Prema izveštajima, svi u Evroligi su nervozni zbog moguće odluke suda na njihovu štetu, što bi bilo veliko opterećenje.

Ruski klubovi su izbačeni iz elitnog evropskog takmičenja po početku rata u Ukrajini, a pored CSKA tu su bili i Zenit i Uniks.

Oni će ove sezone igrati sam VTB ligu:

- Sigurno je da nas boli što ne učestvujemo u Evroligi, ali nećemo da plačemo. Sledeću sezonu vidim kao priliku da razvijemo naše mlade igrače - jasan je Vatutin.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CSKA tužio Evroligu zbog izbacivanja iz takmičenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2022

Košarkaški klub CSKA iz Moskve podneo je danas tužbu protiv Evrolige zbog izbacivanja iz takmičenja u predstojećoj sezoni, prenela je grčka Gazeta...Konačnu odluku trebalo bi da donese Apelacioni sud u Luksemburgu u narednih nekoliko dana, tvrdi Gazeta...Ruski košarkaški gigant jedan je od osnivača...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.