Real se prošetao kroz Podmoskovlje, Kuča pregazila Bamberg (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real se prošetao kroz Podmoskovlje, Kuča pregazila Bamberg (VIDEO)

Madriđani ubedljivo savladali Himki sa 93:82

Košarkaši madridskog Reala uspeli su da iznenade Himki na gostovanju u Podmoskovlju i savladaju ga sa 93:82 u okviru šestog kola Top 16 faze Evrolige.

Kraljevići su do vrlo važne pobede u uvodnom meču grupe F stigli nakon sjajne igre u drugom poluvremenu, kada su uspeli da nadoknade zaostatak sa pauze od 50:43, koliko je imao Himki.

Trener Reala Pablo Laso kao da je izveo drugi tim u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na teren, Madriđani su se razigrali i iskoristili brojne greške domaćina, koje su kaznili na drugoj strani. Jedan od prelomnih detalja bila je trojka Serhija Rodrigeza na šest i po minuta pre kraja meča za 79:72, posle kojeg je Real iskusno kontrolisao rezultat i zabeležio trijumf.

Jeste Himki probao da se vrati u samom finišu, spustio se i na minus šest u jednom trenutku, ali je tačku na odličnu igru Reala stavio Serhio Ljulj trojkom 40 sekundi pre kraja za velikih 91:79.

Najefiksniji u pobedničkom timu bio je Gustavo Ajon sa 24 poena, a blistao je i već spomenuti Ljulj koji je postigao 17 koševa. Na drugoj strani najbolji su bili Džejms Augustin sa 20, kao i Tajris Rajs koji je ubacio 12 poena, što nije bilo dovoljno Himkiju.

Real se ovom pobedom izjednačio na deobi trećeg mesta upravo sa Himkijem. Oba tima imaju skor od 4-3.



I drugi španski predstavnik iz ove grupe zabeležio je trijumf večeras. Laboral Kuča je bila ubedljiva u Vitoriji protiv nemačkog Bamberga koji je isprašila sa čak 90:64.

Blistao je Janis Burusis sa 18 poena, kao i Majk Džejms koji je ubacio 16 koševa. Nekadašnji partizanovac Davis Bertans je postigao 12, dok je bivši zvezdaš Jaka Blažić na kontu imao sedam poena.

U redovima očajnih gostiju najbolji je bio Danijel Tajs sa 10 poena, a ovom pobedom Laboral Kuča je izbila na čelo grupe F sa skorom 5-2.

GRUPA F - 6. KOLO

Četvrtak

Himki - Real 82:93

Laboral Kuča - Bamberg 90:64

Petak

18.45 CSKA - Olimpijakos

21.00 Barselona - Žalgiris

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ajon srušio Himki, Kuča na čelu tabele

Izvor: B92, 11.Feb.2016

Košarkaši Real Madrida savladali su Himki 93:82 u Podmoskovlju, što je prva pobeda prvaka Evrope u gostima u Top 16 fazi Evrolige. Rajs i Avgustin su pokrenuli seriju Himkija 17:4 za sedam poena prednosti na poluvremenu (50:43), Monja trojkom donosi +10, ali Lulj i Kerol uzvraćaju za seriju Reala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.