Evropa dobija novog šampiona, Efes i CSKA u finalu Evrolige!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2019, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa dobija novog šampiona, Efes i CSKA u finalu Evrolige!

Košarkaši CSKA igraće u finalu ovogodišnje Evrolige, pošto su u poslednjoj četvrtini preokrenuli protiv branioca titule Reala. CSKA – Real 95:90 (43:45). Protivnik "armejaca" u finalu biće ekipa Efesa, a borba za trofej u Vitoriji na programu je u nedelju od 20.30.

Košarkaši madridskog Reala neće u nedelju braniti titulu osvojenu prošle sezone, pošto su u neverovatno zanimljivoj utakmici poraženi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << CSKA 95:90.

"Armejci" su do trijumfa i prilike da se bore za osmu titulu šampiona Evrope stigli odličnom igrom u poslednjoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist 30:17.

Real je tokom većeg dela susreta imao prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila i više od deset poena, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa strpljivom igrom i dobrom odbranom stigla do trijumfa.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Nando de Kolo i Serhio Rodrigez sa po 23 postignuta poena, dok je 18 dodao Vil Klajburn.

Na drugoj strani istakao se Fabijen Kozer sa 18, Serhio Ljulj je dodao 13, a Entoni Rendolf 12 poena.

Micić i Larkin srušili Fener za istorijsko finale Efesa!

Košarkaši Efesa prvi su finalisti ovogodišnje Evrolige, pošto su u polufinalnom meču u Vitoriji "pregazili" ekipu Fenerbahčea sa 92:73.

Šejn Larkin odigrao je nestvaran meč, a duel je završio sa 30 postignutih poena, uz po sedam skokova i asistencija. Veliku podršku imao je u Vasiliju Miciću, koji je dodao 25 poena i pet skokova.

U prvom poluvremenu činilo se da ćemo gledati izjednačen meč. Efes je na poluvremenu imao pet poena prednosti (45:40), ali je na krilima Micića i Larkina polako podizao prednost, koju do kraja meča nije ispustio.

Željko Obradović je 18. put u karijeri vodio ekipu na Fajnal-foru, ali nije uspeo da dođe do finala i desete titule šampiona Evrope.

Jan Veseli bio je najbolji u Feneru sa 14 poena, dok je Grin dodao 13. Nikola Kalinić se oporavio od povrede i učestvovao sa 12 poena, dok je Marko Gudurić dodao osam poena, uz šest asistencija.

Efes će tako u trećem nastupu na Fajnal-foru prvi put u istoriji igrati meč za trofej.

Micić: Uvek neko drugi "iskoči", daćemo sve od sebe u finalu

Srpski košarkaš Vasilije Micić, istakao je da će njegovi saigrači i on dati sve od sebe da osvoje Evroligu. Micić je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri.

Obradović: Žao mi je igrača, teško je razumeti šta se desilo

Trener Fenerbahčea Željko Obradović teško je podneo eliminaciju svog tima u polufinalu.

"Želim da čestitam Efesu na izuzetnoj partiji koju su odigrali večeras i zasluženo idu u finale. Pokušao sam da razumem sve što se dogodilo sa mojim timom danas, nije lako shvatiti. Žao mi je mojih igrača", rekao je Obradović.

Srpski stručnjak je pokušao da analizira poraz i zna gde je njegov tim najviše grešio.

"Prvi utisak je da je lako prepoznati da naša odbrana nije bila dovoljno dobra da parira nivou na kojem je Efes igrao. Najveći problem je bila odbrana u situacijama 'jedan na jedan'. Previše lako su poentirali, postigli su 92 poena, a imali samo 13 asistencija. To znači da je bilo mnogo napada 'jedan na jedan', a Efes ima kvalitet za to."

Na kraju, Žoc se zahvalio navijačima koji su došli da podrže turskog šampiona.

"Želim da se zahvalim našim navijačima koji su došli ovde. Pružili su nam neverovatnu podršku. Mnogo mi je žao igrača, mislim da smo igrali veoma dobru košarku tokom sezone i ovo kako smo večeras izgledali me mnogo boli", zaključio je Obradović.

"Veoma sam srećan zbog ove pobede. Pokazali smo da posedujemo sjajan karakter, što je bio slučaj tokom čitave sezone. Čestitao bih igračima Fenerbahčea, veoma su čvrsti, igrali su sjajno, ali mi smo sjajan tim i zasluženo smo ih pobedili", rekao je Micić.

Osim njega, blistao je Šejn Larkin sa 30 poena i po sedam skokova i asistencija.

"Mnogo mi je drago zbog Šejna, odigrao je izuzetno. Obojica smo, ali kod nas u ekipi svaku utakmicu 'iskoči' neko drugi. Nadam se da će tako biti u finalu".

A, šta očekuje od tok okršaja. "Daćemo sve od sebe", poručio je Micić.

Trener Efesa Ergin Ataman je naveo da su njegovi igrači potvrdili ono što rade cele sezone.

"Sve je bilo dobro, ovako smo igrali cele sezone, pobedili Barselonu i pokazali smo da smo jedan od najboljih klubova u Evropi. Ponosan sam na svoje igrače, ali imamo još jednu utakmicu", kazao je Ataman.

Turski strateg je posebno apostrofirao ofanzivnu igru tima.

"Tokom čitave sezone smo dobri u odbrani, ali smo u drugom delu godine pojačali i u napadu. Igrali smo veoma dobro, imali odličan protok lopte i završnicu", dodao je Ataman.

Larkin: Nisu nas očekivali u finalu, gladni smo da ih razuverimo

Košarkaš Efesa Šejn Larkin bio je oduševljen pobedom svog tima nad Fenerbahčeom i plasmanom u finale Fajnal-fora Evrolige.

"Osećaj je neverovatan. Bila je ovo veoma duga sezona, ali smo uspeli da odigramo izuzetno angažovano kao tim. Uspeti ovako nešto u drugoj sezoni u Evropi je fantastično", kazao je Larkin.

"Radiću šta god je potrebno u ovakvim mečevima, samo da osvojimo evropsku titulu i obradujemo navijače. Danas sam pogađao, ali želim da pomognem na koji god način je potrebno – asistencijama, skokovima, sitnim detaljima koji mogu da odluče utakmice."

"Gladni smo trijumfa. Mnogi nisu očekivali da ćemo stići do ovde i gladni smo da ih razuverimo. Sledeći cilj je pobeda u finalu", zaključio je Larkin.

Kalinić: Katastrofa i velika sramota, više su želeli pobedu od nas

Srpski košarkaš Nikola Kalinić bio je razočaran porazom svog Fenerbahčea od Efesa.

Kalinić je naveo da od samog početka utakmice njegov tim nije bio na nivou.

"Ne znam šta se desilo, dozvolili smo im previše ofanzivnih skokova. Posle toga su počeli da pogađaju šuteve. Igrali su sa mnogo više samopouzdanja", rekao je Kalinić.

Krilni igrač turskog šampiona je bio veoma samokritičan, uprkos problemima sa kojima se suočavala ekipa Željka Obradovića.

"Velika šteta zbog ovog poraza. U redu, bilo je nekih objektivnih razloga, imali smo problema sa povredama, ali je šteta. Bili smo s razlogom prvi u regularnom delu sezone, ali ništa od toga danas nismo pokazali na terenu."

Za kraj, ovaj neuspeh je okarakterisao kao katastrofu.

"Dozvolili smo im da rade šta žele. Nadjačali su nas, večeras su bili bolji u svemu od nas. Mislim da su više želeli pobedu od nas, ne znam zašto je tako. Za mene, ovo je katastrofa. U redu je izgubiti, ali doživeti poraz na ovaj način je velika sramota", zaključio je Kalinić.
Pogledaj vesti o: Turska,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajnal for Evrolige: Željko juri deseti pehar, Efes prvu titulu!

Izvor: DANuBeogradu.rs, 17.Maj.2019

Ovosezonski Fajnal for Evrolige biće odigran u španskoj Vitoriji od 17. do 19. maja 2019. godine. Učesnici su CSKA, Fenerbahče, Real Madrid i Efes, a ovaj turnir po mnogo čemu je značajan za ove klubove. Tako recimo trener Fenera Željko Obradović cilja jubilarni deseti pehar Evrolige, a s druge...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.