Partizan se oprostio od Evrope

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se oprostio od Evrope

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su od moskovskog CSKA sa 67:56 i tako se oprostili od takmičenja u evroligi.

Oba tima dobro su ušla u utakmicu. Nakon tri minuta igre, mali broj koševa - rezultat je bio 4:4, ali su domaći košarkaši, nošeni odličnom atmosverom u Areni, igrali čvrsto u odbrani i smireno u napadu. Minut i petnaest sekundi pre kraja prve četvrtine, rezultat je bio 12:12. Prva četvrtina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << završena je u korist gostiju, rezultatom 15:14.

Iako je Partizan, nošen fantastičnom publikom u Areni, popravio igru u drugoj četvrtini, gosti su na poluvreme otišli sa prednošću od 33:28. Novica Veličković je pogodivši dve trojke održavao crno-bele u igri za aktivan rezultat, trojku je pogodio i Aleksandar Rašić, ali je to ipak bilo nedovoljno da se na poluvremenu postigne bolji rezultat. Crno-beli nisu našli rešenje u odbrani za igrače CSKA koji su koševe postizali bez većih problema.

U trećoj četvrtini košarkaši CSKA u potpunosti su zagospodarili parketom Arene i prednost povećali na čak četrnaest poena razlike-52:38. Crno-beli su loše ušli u nastavak utakmice, nije ih služio šut ni iz igre, niti ispod koša a ni sa linije slobodnih bacanja, tako da je CSKA, kako trenutno stvari stoje, blizu konačnoj pobedi. Gosti su još jednom pokazali zbog čega svoje protivnike ostavljaju na malom broju postignutih koševa, mada je čudno kako njegovi igrači imaju tako malo faulova, kada igraju veoma čvrstu odbranu. Partizanu nedostaju pogotci Lazmea, Tripkovića i Tepića.

Poslednja deonica ove utakmice protekla je u potpunoj kontroli igre gostiju koji nisu dozvolili Partizanu ni malo nade da može napraviti iznenađenje, pa je na kraju rezultat glasio 67:56 za  Moskovljane. Crno-beli su pružili svoj maksimum, ali, osim što ih nije služio šut, nisu uspeli ni da se naviknu na čudan sistem suđenja i na ovoj kao i na prethodna dva meča, jer su im sudije dosudile čak 32 faula naspram gostiju koji su zabeležili samo 15. Partizan je odigrao odličnu sezonu u evroligi, ali na final-for u Berlin, putuje ekipa CSKA koja će biti i veliki favorit za konačnu pobedu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.