Kraj Partizanove evropske priče

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Partizanove evropske priče

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradskoj areni od ruske ekipe CSKA sa 67:56 u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Zvanični šampion Evrope je tako obezbedio plasman na završni turnir Evrolige sa maksimalnih 3:0 u seriji. Sa druge strane, Partizan je okončao još jednu fantastičnu sezonu u Evroligi. "Crno-beli" su drugu godinu za redom stigli među osam najboljih ekipa Evrope, a na tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putu pobeđene su najjače ekipe "Starog kontinenta".

U ekipi Duška Vujoševića sjajnu partiju pružio je Novica Veličković sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Ipak, krilnom centru Partizana nedostajala je podrška saigrača. Milenko Tepić ubacio je osam, a Rašić i Veseli po šest poena. Sa druge strane, Ramunas Šiškauskas postigao je 20, Matijaž Smodiš 18, a Erazem Lorbek 10 poena.

Partizan je nošen fantastičnim navijanjem prepune Arene meč otvorio znatno bolje nego oba u Moskvi. Duško Vujošević je počeo sa petorkom Božić, Veličković, Vraneš, Tripković i Tepić, i to je na početku malo iznenadilo Ruse. "Crno-beli" su u prva tri minuta postigli sedam poena (7:4) i Etore Mesina je odmah zatražio tajm-aut.

Posle minuta odmora CSKA se konsolidovao i do kraja prve četvrtine viđena je rezultatska klackalica.

U gostujućem sastavu najraspoloženiji je bio Ramunas Šiškauskas, koji je u tom periodu ubacio osam poena. U ekipi Partizana poeni su bili raspoređeni i nakon deset minuta gosti su imali jedan poen prednosti – 15:14.

Početkom druge deonice CSKA serijom 5-1 dolazi do pet poena prednosti (20:15) i taj rezultat ostao je na semaforu puna dva minuta. Tada je eksplodirao Novica Veličković koji je do kraja prvog dela sa deset poena (dve trojke) praktično sam održavao Partizan u igri.

Ipak, Veličkovićeva rola sama po sebi nije bila dovoljna da preokrene rezultat pošto mu je na drugoj strani parirao odlični Matijaž Smodiš. U finišu poluvremena Rašić je napravio nepotreban faul na Holdenu pri šutu za tri i CSKA je na poluvremenu imao pet razlike – 33:28.

Treću deonicu "crno-beli" su loše počeli. Šiškauskas i Lorbek pogodili su na startu za najveće vođstvo CSKA na meču – 37:28. Sva četiri poena za Partizan u prvih pet minuta nastavka postigao je Veličković, kome je očigledno nedostajala podrška još nekog saigrača.

U nastavku trećeg perioda iskusni Moskovljani zadržali su prednost od devet poena sve do samog finiša kada su se poenima Smodiša i Krijape u 38. minutu odlepili na, za ovakav meč, visokih 49:37, a pred poslednju deonicu bilo je još većih 52:38.

U poslednjih deset minuta gosti iz Moskve odigrali su očekivano. Nastavili su sa jakom odbranom, produžili su maksimalno napad i tako su trošili vreme. Partizan je u nekoliko navrata spustio prednost CSKA ispod deset razlike, ali više od toga nije mogao i ruska ekipa će u Berlinu na završnom turniru sigurno biti i glavni favorit za odbranu trofeja.

Partizan - CSKA 67:56.

Dvorana: Beogradska arena; Gledalaca: 21.352; Sudije: Voreadis, Koromilas (Grčka), Martin (Španija).

Partizan: Tepić 8, Milošević, Rašić 6, Tripković, Veličković 26, Lazme 2, Aleksić, Vitkovac, Božić 3, Rakočević 3, Veseli 6, Vraneš 2.

CSKA: Zisis 2, Kejru, Smodiš 18, Šiškauskas 20, Holden 5, Lorbek 10, Voroncevič, Lengdon 9, Šved, Kaun, Krijapa 3, Moris.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan se časno oprostio od Evrolige

Izvor: Blic, 01.Apr.2009

Košarkaši Partizana nisu uspeli da produže fantastičnu sezonu u Evroligi i četvrtfinalnu seriju protiv CSKA, ali su sjajnoj publici u "Areni" pružili bolju igru protiv šampiona Evrope i časno se oprostili od elitnog takmičenja – 67:56 (15:14, 18:14, 19:10, 18:15).....Za razliku od prva...

Nastavak na Blic...

Partizan se oprostio od Evrope

Izvor: RTS, 01.Apr.2009

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su od moskovskog CSKA sa 67:56 i tako se oprostili od takmičenja u evroligi. ..Oba tima dobro su ušla u utakmicu. Nakon tri minuta igre, mali broj koševa - rezultat je bio 4:4, ali su domaći košarkaši, nošeni odličnom...

Nastavak na RTS...

KRAJ CRNO-BELE EVROPSKE BAJKE

Izvor: Press, 01.Apr.2009

Košarkaši Partizana poraženi i u trećoj četvrtfinalnoj utakmici od moskovskog CSKA (56:67), čime je okončana ovogodišnja evropska priča najboljeg kluba na ovim prostorima. .Više od 21.000 navijača u „Beogradskoj areni", ogromna želja Vujoševićevih izabranika i sjajna partija Novice...

Nastavak na Press...

Hemofarm i Dinamo na otvaranju

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2009, 13:37

Finalni turnir najboljih osam ekipa Evrokupa počinje danas u Torinu. Turnir otvaraju vršački Hemofarm i moskovski Dinamo od 18 časova, a nakon toga igraju Beneton i Lijetuvos Ritas. Pobednici ova dva duela činiće prvi polufinalni par, a ta utakmica je na programu u subotu.Večeras se igraju i četvrte...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.