Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio Marsej

BEOGRAD - Trener vaterpolista Partizana rekao je posle pobede njegove ekipe nad Marsejom u Evroligi od 22:5, da su igrači ubedljivo pobedili jer su ozbiljno ušli u meč, ali i dodao da smatra da je razlika previsoka.

Partizan je večeras na plivalištu na Banjici pobedio francuski Marsej 22:5, u prvom kolu Grupe D Evrolige.

Trener Udovičić rekao je da je zadovoljan pristupom igri, ali smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rezultat večerašnje utakmice previsok.

"Niti smo mi ovoliko dobri, niti su oni ovoliko slabi da bi razlika bila ovolika. Mislim da su momci ušli u utakmicu maksimalno ozbiljno kao da se radi o najvećem konkurentu", rekao je on posle meča.

"Protivnici u nastavku su jaki i moramo što bolje da se pripremimo. Raduje me pristup i zrelost cele ekipe", rekao je.

Vujasinović: Rano su se predali

Vaterpolisti Partizana dominirali su tokom celog meča, u prvoj četvrtini "crno-beli" nisu primili pogodak, dok je pored Partizanovih sedam jedini gol u drugoj četvrtini za goste postigao Frederik Odom. U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea. Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.

U sledećem kolu, 13. decembra srpski šampion gostovaće u Budimpešti i igraće protiv Vašaša.

Vaterpolista Partizana Vlada Vujasinović smatra da su se Francuzi rano predali, i dodao je da je važno što su "crno-beli" osvojili bodove na početku takmičenja u Evroligi.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu. Razlika u kvalitetu je bila očigledna. Mislim da su se oni predali i pre meča tako da nisu pokazali ono što znaju. Najbitnije je da smo mi osvojili prva tri boda", zadovoljan je Vujasinović.

Gocić: Očekujemo dobar plasman

Vaterpolista Partizana Živko Gocić nada se da će srpski šampion na kraju grupne faze takmičenja zauzeti jedno od prva dva mesta koja vode u nastavak takmičenja.

"Ima još utakmica do kraja ali očekujemo da na kraju zauzmemo jedno od prva dva mesta", rekao je.

Golovi

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva.

Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.