23. novembar  2008. 21.16  | Izvor:

Partizan pobedio Marsej

BEOGRAD - Trener vaterpolista Partizana rekao je posle pobede njegove ekipe nad Marsejom u Evroligi od 22:5, da su igrači ubedljivo pobedili jer su ozbiljno ušli u meč, ali i dodao da smatra da je razlika previsoka.

Partizan je večeras na plivalištu na Banjici pobedio francuski Marsej 22:5, u prvom kolu Grupe D Evrolige.

Trener Udovičić rekao je da je zadovoljan pristupom igri, ali smatra da je rezultat večerašnje utakmice previsok.

"Niti smo mi ovoliko dobri, niti su oni ovoliko slabi da bi razlika bila ovolika. Mislim da su momci ušli u utakmicu maksimalno ozbiljno kao da se radi o najvećem konkurentu", rekao je on posle meča.

"Protivnici u nastavku su jaki i moramo što bolje da se pripremimo. Raduje me pristup i zrelost cele ekipe", rekao je.

Vujasinović: Rano su se predali
Vaterpolisti Partizana dominirali su tokom celog meča, u prvoj četvrtini "crno-beli" nisu primili pogodak, dok je pored Partizanovih sedam jedini gol u drugoj četvrtini za goste postigao Frederik Odom.

U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea. Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.

U sledećem kolu, 13. decembra srpski šampion gostovaće u Budimpešti i igraće protiv Vašaša.

Vaterpolista Partizana Vlada Vujasinović smatra da su se Francuzi rano predali, i dodao je da je važno što su "crno-beli" osvojili bodove na početku takmičenja u Evroligi.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu. Razlika u kvalitetu je bila očigledna. Mislim da su se oni predali i pre meča tako da nisu pokazali ono što znaju. Najbitnije je da smo mi osvojili prva tri boda", zadovoljan je Vujasinović.

Gocić: Očekujemo dobar plasman

Vaterpolista Partizana Živko Gocić nada se da će srpski šampion na kraju grupne faze takmičenja zauzeti jedno od prva dva mesta koja vode u nastavak takmičenja.

"Ima još utakmica do kraja ali očekujemo da na kraju zauzmemo jedno od prva dva mesta", rekao je.

Golovi

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva.

Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.