Partizan danas protiv CSKA

Izvor: RTS, 24.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan danas protiv CSKA

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su beogradski Partizan rezultatom 56:47 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, i tako poveli sa 1:0. Po četvrtinama je bilo 13:3, 17:17, 13:11,13:16. Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede, a drugi meč je na programu u četvrtak, takođe u Moskvi. Košarkaši crno-belih će 31. marta dočekati ruski tim u Beogradu.

Oba tima nervozno su ušla u meč. Na samom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << startu, u prva tri minuta, po dva promašaja na obe strane.  Rusi su, ipak, u naredna dva napada uspeli da probiju odbranu crno-belih i povedu sa 6:0. Tripković postiže prve poene za tim Partizana. Šutom za tri poena, bek crno-belih smanjuje na 6:3. CSKA je nastavio sa odličnom igrom, tako da je , na tri minuta do kraja prve četvrtine, imao vođstvo od 12:3. CSKA je igrao izuzetno čvrsto u odbrani. Lazme je trideset sekundi pre isteka prvog dela igre promašio dva slobodna bacanja. Prva četvrtina završena je sa deset koševa prednosti za moskovsku ekipu. Bilo je 13:3.

Rusi prvi postižu koš i u drugoj deonici meča, ali na drugoj strani Novica Veličković ubacuje drugu trojku za Partizan, za 15:6 u korist domaćina. Razigrao se Veličković tako da je i u narednom napadu crno-belih postigao trojku. Igrao se treći minut druge četvrtine, a rezultat je bio 17:9 za CSKA. Sve je funkcionisalo u ruskom timu, na tri minuta pre kraja drugog dela igre - i defanzivni, ali i ofanzivni skok, služio ih je šut za dva i tri poena, tako da su držali vođstvo od deset koševa i povećavali ga. CSKA je i na  poluvreme otišao sa deset koševa prednosti.  Posle dve četvrtine rezult je bio 30:20 u korist ruskog tima.

CSKA je u prvom napadu treće četvrtine najpre postigao trojku. Zatim su zbog namernog faula Rusi imali i dodatno bacanje koje su realizovali, da bi dobili i loptu sa strane. I u tom napadu postigli su koš za dva poena, tako da su stekli prednost od 36:20. Pokušavali su igrači Partizana šutovima za tri poena da se primaknu Moskovljanima, ali bez uspeha. Ruska ekipa održavala je razliku od petnaest poena, mirnom i sigurnom igrom. Na dva minuta do kraja treće četvrtine rezultat je bio 40:27 za CSKA. Treća četvrtina završena je predošću ruske ekipe od 43:31.

Smirena igra Moskovljana i u poslednjem delu utakmice. Ponovo prvi postižu koš, za povećanje prednosti - 45:31. Igrači Partizana nervozno su ušli u poslednju četvrtinu, tako da su napravila dva brza faula u napadu. Ipak, crno-beli na sedam minuta do kraja meča, smanjuju prednost ruskog tima na 45:36. Partizan smanjuje zaostatak na svega sedam koševa četiri i po minuta pre kraja meča - 47:40. Tepić je u narednom napadu promašio  šut za tri poena, koji bi doveo crno-bele do razlike od svega četiri koša.  Na minut do kraja utakmice, CSKA je i definitivno obezbedio pobedu na ovom meču. Bilo je 56:47 za ruski tim.

Tim rezultatom se i završio meč. Ruski CSKA tako je pobedio beogradski Partizan sa 56:47 u prvoj utakmici četvrtfinalnih duela između ova dva tima u Evroligi. Tim iz Moskve  poveo je sa 1:0 u seriji.

Najefikasniji u Partizanu bio je Uroš Tripković sa 12 poena, dok je CSKA predvodio Erazem Lorbek sa 16 poena.

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede, a drugi meč je na programu u četvrtak, takođe u Moskvi. Košarkaši crno-belih će 31. marta dočekati ruski tim u Beogradu.

Eventulna četvrta utakmica bi se igrala 2. aprila, takođe u Areni, a ukoliko bude potrebe, i peti meč 7. aprila u Moskvi.

Pobednici četvrfinala plasiraće se na završni turnir Evrolige, koji se igra u Berlinu.

Raspored prvih utakmica četvrtfinala, utorak, 24. mart:

CSKA

-

Partizan

   56 : 74 

Panatenaikos

-

Montepaski

19.45

Olimpijakos

-

Real

20.45

Barselona

-

Tau_Keramika

20.45
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.