Panatinaikos može da napusti Evroligu – ako plati 10 miliona evra

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 11:20

Panatinaikos može da napusti Evroligu – ako plati 10 miliona evra

Ukoliko čelnici Panatinaikosa plate Evroligi 10 miliona evra moći će da napuste to takmičenje, prenose grčki mediji.

Panatinaikos je javno izrazio želju da napusti Evroligu i da se preseli u FIBA Ligu šampiona, a čak je i vlasnik Janakopulos pisao pismo.

Panatinaikos je bio jedan od 11 timova koji je potpisao desetogodišnji ugovor sa Evroligom, imaju A licencu i ukoliko bi želeli da odu morali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da plate odštetu u visini od 10 miliona evra kako stoji u ugovoru.

Panatinaikos neće tek tako platiti 10 miliona evra, očekuje se da čitav slučaj završi na sudu jer obe strane mogu da traže odštetu, ali takođe postoje velike šanse da se van suda sve dogovori.

Ukoliko Panatinaikos bude insistirao na odlasku iz Evrolige, što bi značilo odricanje licence i deonica Evrolige postoji opcija da ostali klubovi odobre takav postupak i isti potpišu.

Ovo trenutno ne deluje previše realno, pošto klubovima nije u interesu da Panatinaikos ode i da plati manje novca.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IMAJU UGOVOR SA EVROLIGOM: PAO mora da PLATI ako hoće da napusti takmičenje!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2020

Čelnici Panatinaikosa  moraće da plate Evroligi 10 miliona evra ukoliko žele da napuste to takmičenje,

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.