Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jun.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO na prodaju

Mogućnost prodaje Panatinaikosa najavili su posle fajnal fora Evrolige u Barseloni. Priča je nastavljena posle osvajanja šampionske titule u Grčkoj. Ali, niko nije verovao da će braća Janakopulos zaista „izaći“ iz Panatinaikosa.

A, onda je iz Atine stigla vest da su vlasnici napravili prvi, najvažniji, korak ka prodaji najboljeg evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kluba. Dimitros Janakopulos, sin jednog od vlasnika, otputovao je u Njujork gde je imao sastanak sa ljudima iz agencije „Galatioto sports partners“, koja se bavi davanjem saveta o kupovini i prodaji sportskih ekipa. Između ostalog, posredovala je u prodaji Njujork Jenkisa, Metsa, Džajantsa, Pistonsa, Filadelfije, Mančester Junajteda…
Važno je istaći da ta agencija neće kupiti PAO, već će samo pronaći kupca. Međutim, interesovanje za kupovinu košarkaškog kluba u Evropi, pa makar to bio i sam prvak kontinenta, nije veliko. I to najviše jer ne donosi značajnu finansijsku dobit.
U svakom slučaju, ova odluka braće Janakopulos sigurno će se odraziti na tim. Čak i ako ne pronađu kupca do početka sledeće sezone, teško da će nastaviti sa ulaganjem velikih sredstava.
Posle svega, pokušali smo da dobijemo informaciju iz prve ruke i pozvali Željka Obradovića, trenera Panatinaikosa, koga smo uhvatili na putu za Ljubljanu gde će održati predavanje poslovnim ljudima u Sloveniji, o vezi sporta i privrede. Vest ga je iznenadila:
Ne znam ništa o tome, prvi put čujem – rekao je Obradović, koji se samo dan ranije na gostovanju SOS kanalu „kovao“ planove za sledeću sezonu, istakavši da Milenko Tepić i Aleks Marić ostaju u Atini, kao i da su samo trojici igrača istekli ugovori – Focisu, Perpereogluu i Carcarisu, kao i da želi da ih zadrži.
– Ali, to će zavisiti od gazda Panatinaikosa. Ukoliko oni budu želeli da se tim bori u svim takmičenjima i da bude na nivou ovih godina. To ćemo znati u narednih nekoliko dana – dodao je Obradović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.