Olimpijakos u finalu Evrolige: Teo od junaka do tragičara

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos u finalu Evrolige: Teo od junaka do tragičara

Evrope u nedelju u Istanbulu dobija novog šampiona. U polufuninalu F4, Olimpijakos je pobedio branioca krune, CSKA - 82:78. U borbi za pehar, crveno-beli iz Pireja igraće sa boljim iz meča Fenerbahčea i Reala.

Srpski plej Miloš Teodosić bio je najbolji igrač "armejaca". Iako rovit, Srbin je stisnuo zube, predvodio svoj tim, ali je u finišu bio tragičar. Imao je šut za tri poena, kod vođstva crveno-belih 79:77, 12 sekundi pre kraja, ali nije bio precizan. Pre toga je promašio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i jedno slobodno bacanje. Kada je Kori Hingis promašio drugo slobodno bacanje kdo rezultata - 80:78, centar Olimpijakosa Kem Birč je uhvatio loptu ispod svog koša, i tu je bio kraja nada "armajaca" da mogu do trijumfa.

CSKA je vodio do dva minuta pre kraja, a onda je na scenu stupio, do tada najgori igrač na meču, Vasilis Spanulis. Trojkom minut i 52 sekunde pre kraja doneo je vođstvo svom timu, a onda je sjajno asistirao Birču za vođstvo 79:76. Teodosić vraća egal trojkom, a onda Erik Grin pogađa šut za tri poena - 79:76. U penal završnici, bolji su bili crveno-beli iz Pireja.

U pobedničkom timu, po 14 poena postigli su: Spanulis, Printezis i Papanikolau, dok je 12 ubacio Mnacaris. Nikola Milutinov je za 13 poena postigao pet poena. Kod CSKA ubedljivo najefikasniji bio je Miloš Teodosić sa 23 poena. Pratilis su ga samo De Kolo sa 16 i Džekson sa 12 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Armija je pala, Evropa dobija novog šampiona!

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017

Olimpijakos ne gubi u Sinan Erdem dvorani. Ekipa iz Pireja plasirala se se u finale Evrolige, pobedivši sada već bivšeg šampiona CSKA rezultatom 82:78. Borbu za trofej Pirejcima doneo je Vasilis Spanulis, koji je u finišu meča, kao i uvek, preuzeo odgovornost na sebe i vodio tim do velikog trijumfa...Dva...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.