Treneri učesnika Fajnal-fora: Nema favorita!

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treneri učesnika Fajnal-fora: Nema favorita!

Košarkaši moskovskog CSKA, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Real Madrida imaju podjednake šanse da osvoje trofej Evrolige na Fajnal-foru u Istanbulu, zaključak je trenera u najavi utakmica.

Branilac titule prvaka Evrope CSKA i Olimpijakos u petak od 17.30 otvaraju polufinalne duele Evrolige u dvorani "Sinan Erdem", dok dva i po sata kasnije igraju Fenerbahče i Real Madrid.
Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trener iz Fenerbahčea Željko Obradović želi korak napred u odnosu na prošlu godinu kako bi došao do svog devetog pehara Evrolige, baš u Istanbulu, gde je osvojio prvi sa Partizanom 1992. godine.
"Iskusniji smo u odnosu na prethodne dve godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i iznenađenja, svako ima šansu. Real Madrid ima devet titula šampiona Evrope, CSKA sedam, a Olimpijakos tri", rekao je Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu.
Košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović želi da zaboravi poraz iz prošlog finala od CSKA posle produžetaka.
"Moramo da zaboravimo šta se dešavalo u prošlosti. Polufinale je specifično, na Fajnal-foru svi se osećaju drugačije. Moramo da budemo fokusirani i radimo stvari za koje smo se spremali cele sezone", rekao je srpski reprezentativac.
Trener Real Madrida Pablo Laso ističe da statistika i prethodni rezultati ne igraju važnu ulogu uoči završnice.
"Svaki Fajnal-for je priča za sebe. Izgubili smo četiri puta od Fenerbahčea u prethodnih pet mečeva, pa šta? To je statistika, koga zanima... Sutra je novi meč i razmišljam samo o njemu, nema favorita", navodi Laso.
Trener CSKA Dimitris Itudis naglasio je značaj polufinala protiv Olimpijakosa.
"Svi pričaju da igramo polufinale, a u suštiniski je kao finale. Posle maratonske sezone, mnogo povreda i prilagođavanja na novi sistem, sada je došao red na završnicu. Drago nam je što imamo šansu da branimo trofej i imamo obavezu prema velikoj organizaciji CSKA da damo sve od sebe i stignemo do cilja", rekao je Itudis.
Moskovljani će protiv sebe imati tim iz Pireja koji je u prošlosti znao da im nanese bolne udarce na završnim turnirima Evrolige, poslednji put u polufinalu pre dve godine preokretom na krilima Vasilisa Spanulisa.
"Zaboravili smo tu utakmicu, sada su drugačiji uslovi. CSKA je šampion Evrope, mi se vraćamo na Fajnal-for posle godinu dana pauze i stvari su sa psihološke strane drugačije", zaključio je trener Olimpijakosa Janis Sferopulos.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teo i CSKA bez krune, Olimpijakos u finalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017

Ekipa Olimpijakosa eliminisala je aktuelnog prvaka Evrope moskovski CSKA u prvom polufinalu Fajnal-fora u Istanbulu – 82:78 (33:40)!..Od 20.30, takođe u Sinan Erdem domu, na programu je drugo polufinale između Fenerbahčea i madridskog Reala...'Armejci' su stigli do lopte na uvodnom podbacivanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Počinje Fajnal-for Evrolige!

Izvor: B92, 19.Maj.2017

Trofej Evrolige je jedan, a četiri kandidata - Fenerbahče, CSKA, Real Madrid i Olimpijakos, boriće se u Istanbulu za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Stari znanci Olimpijakos i CSKA, koji brani titulu šampiona Evrope, u petak prvi izlaze na parket dvorane Sinan Erdem od 17.30, a tri sata kasnije...

Nastavak na B92...

OVAKO SE ŽELJKO SPREMA ZA REAL: Obradovićeva reakcija na pitanje o taktici će vas nasmejati do suza

Izvor: Kurir, 19.Maj.2017

...Na konferenciji u Istanbulu, trener Fenera Željko Obradović i košarkaš Bogdan Bogdanović dobili su pitanje da li je postojala neka neobična priprema za prvi meč sa Realom, kao što je bila priča za utakmicu sa Panatinaikosom u OAKA areni Tada je Obradović vikao i udarao po svlačionici kako...

Nastavak na Kurir...

Bogdanović: Manje sam nervozan nego pred prošli F4, Kalinić: Dugo smo čekali ovo

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2017

Nemam veliku euforiju, više sam fokusiran na neke stvari na treningu – kaže Bogdan. Nikola: Bilo je puno uspona i padova, tu smo gde smo želeli da budemo Odbrojavaju se sati do početka fajnl-fora Evrolige u Istanbulu. Borbu za najvredniji klupski trofej ove sezone vodiće...

Nastavak na Večernje novosti...

Obradović je noćna mora za Olimpijakos: Ovaj podatak obećava novu titulu najtrofejnijeg srpskog trenera

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2017, 00:01

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović u nedelju će napasti devetu evroligašku titulu u karijeri, a sudeći prema istoriji duela srpskog stručnjaka protiv Olimpijakosa na završnim turnirima, ima i dobre šanse da se još jednom popne na krov Evrope...Naime, aktuelni trener Fenerbahčea...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.